Израел дари линейка на наша болница

Израелска линейка и 20 000 лв. за оборудването й с кислородни апарати, кардиографи и друга апаратура получи като дарение варненската УМБАЛ "Св. Марина".

Реанимобилът е безвъзмездно предоставен на БЧК от организацията Червен Давидов щит на Израел чрез Двунационалната търговска камара България - Израел. Нейният президент Авиноам Катриели съобщи, че до момента камарата е доставила 5 линейки на български здравни заведения, а съвсем скоро ще осигури реанимобил и за другата голяма варненска болница "Св. Анна".

"Това е знак на огромната любов и уважение на израелския народ към България и искрено се надявам този специализиран автомобил да спасява живот и да е в помощ варненци", каза Катриел на церемонията.

На нея присъства и председателят на БЧК Христо Григоров, който връчи ключовете от линейката на изпълнителния директор на "Св. Марина" проф. Валентин Игнатов. Новата придобивка ще се ползва за транспортиране на тежко пострадали от единствената в Североизтока хеликоптерна площадка в "Св. Марина" до стационара, уточни проф. Игнатов. Той припомни, че болницата има ангажимент да обслужва и бедстващи в морето, като поддържа тясна връзка с ВМС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве