Израел удари опашки за хуманитарни помощи в Газа

Палестинци чакат за хуманитарни помощи в град Газа, 25 февруари 2024 г.

Десетки тела са откарани в болницата „Аш Шифа“, а ранените са стотици

Най-малко двадесет и девет палестинци са убити при два отделни израелски удара по опашки за хуманитарни помощи в ивицата Газа, обяви здравното министерство на Хамас, цитирано от Ройтерс.

В първия случай са загинали осем души след израелски въздушен удар по пункт за раздаване на помощи в бежанския лагер „Нусейрат“ в централната част на анклава, съобщават здравните власти на групировката, която контролира крайбрежната територия.

По-късно най-малко двадесет и един палестинци са загинали и над сто и петдесет са били ранени, когато израелски военнослужещи са открили огън по опашка за хуманитарна помощ от камиони на кръгово кръстовище в северната част на ивицата, съобщават властите в Газа.

Според изявление по въпросния случай израелски военнослужещи са взели под прицел хората, чакащи за помощи. В изявлението бе посочено, че най-малко единадесет тела и сто ранени са били докарани в болницата „Аш Шифа“ в град Газа. От израелската армия са коментирали за Ройтерс, че разследват и двата случая.

Според здравните власти на Хамас от началото на войната на 7 октомври миналата година, когато ислямистки бойци причиниха смъртта на близо 1200 души в Южен Израел (по израелски данни), в Газа са загинали над 31 000 палестинци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток