Изявление на ВМРО-ДПМНЕ: Заев, можеш да купиш няколко народни представители, но не и народа

ВМРО-ДПМНЕ разпространи ново съобщение, след като македонският парламент гласува за започване на процедурата за конституционни промени с гласовете на 8 депутати от опозиционната партия. Този път автор на изявлението е членът на Изпълнителния комитет Димитър Димовски, който каза на премиера Зоран Заев, че може да купи няколко депутати, но не и народа, предаде скопският телевизионен канал „21 ТВ“.

По-рано днес стана ясно, че  ВМРО-ДПМНЕ е изключила от редиците си онези депутати, които са гласували за промяна на името на страната на Република Северна Македония.

„Горди македонци, честни македонци, където и да сте. Преминали сме през много тежки моменти, ще преминем и през този. Заев и властта са напълно делегитимирани след вчерашното насилие над демокрацията и волята на народа. Заев няма легитимност да говори за правова държава и демокрация... Не съществува демократическа правова държава, в която се отлага гласуване, докато не се съберат гласове на депутати, които са заплашени със съдебно преследване.

Сега се разбра какво е било намерението им, когато образуваха дела за 27 април...

Вчера бяхме свидетели на сериозни заплахи, а дори и съмнения за подкуп, с цел да мине капитулантският договор на Заев, с който се руши интегритетът на Македония. Храмът на демокрацията беше превърнат в пазар за името. Депутатите, които гласуваха вчера, ще трябва да се съобразят с народа, приятелите и роднините си...

Заев, можеш да купиш няколко народни представители, но не и народа. Заев и неговите поддръжници ще разберат това много скоро. На референдума високо бе казано не, а те се решиха да отидат до край с фалшификации и насилие. Това ще бъде техният политически край.

Македония ще тръгне напред, когато тази власт бъде свалена“, заяви Димовски.

Коментари

Задължително поле