Илиана Раева: Не говоря за Нешка Робева, опитваме се да предпазим нашия отбор

Илиана Раева

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева категорично отрече да обвинява Нешка Робева в некоректно заснемане на новите съчетания на българския ансамбъл.

"Не говоря за Нешка Робева. Опитваме се да предпазим нашия отбор. Полагаме много усилия, защото за новите изисквания трябва много фантазия", каза Раева пред БТВ.

Относно споровете между двете, тя заяви: "Нешка не може да понесе семейството ми. Аз съм единствената гимнастичка, която й казваше истината. Мисля, че тя не успя да преглътне моя успех. Не ми прости, че аз съм себе си".

След провеждането на второто контролно състезание за грациите Раева заподозря, че записите на съчетанията на родните композииции ще бъдат предоставени на българска треньорка, работеща в чужбина.

"При първите две контролни помолих всички журналисти и присъстващи да не снимат. При въпросното контролно направих същото, а журналистите бяха перфектни. Ако исках да кажа името на жената, която е снимала, щях да вляза в полемика. Има я в кадър в репортажите. Не знаем кой е поръчал записа, но смятаме, че е български треньор, който работи в чужбина".

"Не се изненадах, че Нешка Робева пое тима на Германия. Преди около месец стана треньор на Македония и дори изведе тяхна гимнастичка на едно състезание срещу нас. Това е неин личен избор, явно има потребност да работи в чужбина", каза още президентът на родната федерация.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България