Илиев 22-и в спринта във Франция

Владимир Илиев остана 22-и в спринта на 10 км от Световната купа по биатлон за мъже в Гран Борнан (Франция). Състезателят от Троян остана далеч от най-доброто си темпо в ски бягането, а грешка в първата стрелба го постави рано в ролята на догонващ.

При второто си посещение на стрелбището Илиев бе безпогрешен, но така и не успя да намери правилното темпо и остана извън първите 20. Българинът допусна пред себе си и няколко състезатели с по две пропуснати мишени, а изоставането му от победителя Бенедикт Дол (Германия) бе 1:11,2 минути.

По две грешки с пушката допуснаха суперфаворитите Йоханес Тингес Бьо и Мартен Фуркад. Ако беше малко по-точен, норвежецът със сигурност щеше да спечели, но завърши 4-и на 14,8 сек, докато французинът остана едва 12-и.

А на подиума се качиха само безгрешни стрелци – Тарей Бьо (Норвегия) завърши втори на 9,4 секунди зад Дол, а третото място зае Кентен Фийон Майе (Франция).

„Преди състезанието се чувствах слаб, знаех, че не съм на сто процента и затова съм изненадан от победата – призна Дол. - Имах късмет на стрелбището и се радвам, че спечелих първата си победа в Световната купа.“

Коментари

Задължително поле