Илияна Йотова: Ромският въпрос няма да се реши с насилствени мерки и събаряне на къщи

Снимка: Цветан Томчев/Архив

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред Нова тв казуса "Войводиново", като заяви, че ромският въпрос няма да се реши „с насилствени мерки и събаряне на къщи”.

"Така нищо няма да стане. Няма държава, която да наложи правила и наистина да се заеме с този проблем", каза вицепрезидентът.

"Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората отвикнаха да чуват гласа на българския президент. Затова сега се получава впечатлението, че търсим конфронтация, а ние просто имаме мнение по всеки важен въпрос. Имаме много ограничения според Конституцията, но пък никой не може да ни отнеме правото на мнение”, заяви Йотова.

Тя подчерта, че техният екип с държавния глава Румен Радев е първият на „Дондуков” 2 от началото на демокрацията, в който има разбирателство.

Йотова категорично отказа да коментира темата с покупката на нови изтребители за армията ни. Тя каза само, че няма основание да не вярва на преценката на президента. „Не искам да съм един от онези хора, които за едно денонощие станаха експерти по темата. Това не е сериозно. Но у нас много лесно се раздават квалификации. Ако не си съгласен с мнозинството, веднага те упрекват в лобизъм”, заяви вицепрезидентът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България