Имало е проблем с упойката на родилката (ОБЗОР)

Чакат се предварителните доклади за смърт­та на жената след секцио, бебето е в кома

"Възникнал е тежък проблем по време на въвеждане в анестезия на 39-годишната родилка в Плевен", заяви заместник здравният министър Бойко Пенков при откриването на нова лаборатория за изследване на генетиката на плода в “Майчин дом”.

Жената издъхва на 26 юли в УМБАЛ “Д-р Георги Странски” след планирано секцио, а бебето й е в кома.

“Това, което знаем, е че се е създал тежък проблем по време на въвеждане в анестезия. Водили са около час-час и нещо реанимационни мероприятия, които за съжаление не водят до добър изход, а до летален. Това е изключително жалко, съболезнования на близките”, заяви Пенков.

Вчера “Медицински одит” пристигна на място и се чакат техните предварителни доклади.

“Дали е сърдечен проблем или е масивна белодробна емболия, ще кажат колегите съдебни медици и патоанатоми. През цялото време е имало медицински екип с жената. Въвеждащият анестезията е много опитен колега с дълги години стаж”, каза още зам.-министърът. В момента се води борба за живота на новороденото, което е получило тежка хипоксия.

Прокуратурата също проверява случая. От болницата обясниха, че чакат аутопсията. Според близките на Маргарита става въпрос за лекарска грешка.

“Детето ми е в кома. Ако се събуди, ще бъде увредено”, каза бащата Владислав Якимов. В болницата са му казали, че жена му е починала от хипертония, а всъщност цял живот е била с ниско кръвно.

Коментари

Задължително поле