Има задържан за катастрофата в Кипър, при която загина българче

Има задържан за катастрофата, при която загина 10-годишно българче в Кипър . Това каза посланикът на България в страната Н.Пр. Любомир Тодоров. Инцидентът се случи в кипърския град Пафос в петък следобед.

„Водачката на автомобила е идентифицирана и задържана. Има много свидетели на този трагичен инцидент. Посолството положи максимални усилия и успяхме. Оттук нататък започва разследване в съответствие със законодателството. Нямам информация дали жената е избягала от местопроизшествието”, каза Н.Пр. Любомир Тодоров, посланик на България в Република Кипър.

„Това е голяма трагедия и мъка за българите в Кипър. Загина момиченце на 10 г. в резултат на нелеп пътен инцидент. Детето, заедно със своя дядо, пресича на зелен сигнал на светофар. В този момент автомобил, управляван от кипърка на 69 г., с висока скорост, без да се съобразява с червения сигнал, бута детето”, разказа Тодоров.

„Интересен факт е, че в Кипър има 650 000 шофьори, от които 100 000 са над 60 г. Този инцидент провокира дискусия в кипърското общество за възрастта на шофьорите. Медиите съобщават, че е много вероятно законодателството да бъде променено”, посочи още посланикът.

Коментари

Задължително поле