“Има ли места в Рая” или войната в Сирия през очите на една русенка

Снимки: Студентски дипломатически клуб към СУ

Русенката със сирийски корени Даян Шаер представи пред публика дебютната си книга за войната в Сирия “Има ли места в Рая”.

Събитието беше организирано от Студентски дипломатически клуб към Софийски университет “Св. Климент Охридски”. В Огледалната зала в ректората на Алма матер, младата писателка разказа за своите впечатления от войната и какво я е подтикнало да напише романа.

“Написването беше трудно, разбира се. Но ако имаш достатъчно желание и мотивация да сбъднеш мечтите си, всичко ще се случи”, каза Шаер.

След като публиката чу песните, вдъхновили авторката да опише конфликта раздиращ арабската страна по различен и човешки начин, Шаер прочете едни от най-силните редове в книгата и
представи късометражния филм, създаден по романа заедно с режисьора на продукцията Зеки Маджед и главните актьори.

“Има ли места в Рая” показва силата на жената. Въпреки трудностите, през които преминава главната героиня, тя остава силна и непобедена от войната, въпреки че губи хора, близки до сърцето си”, заяви пред “Труд” Цветина Арабаджиева от Студентския дипломатически клуб.

img_4091

img_4341

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.