Империята на Роналдо

Кристиано Роналдо е един от най-богатите спортисти в историята. На 33 години състоянието му се изчислява на около 400 млн. евро. Според изследване на американското списание „Форбс“ годишно Кристиано печели по 94 милиона. Около 53 от тях идват само от заплати и премии (от времето в „Реал“), а останалите са от спонсорските договори.

Днес Роналдо е притиснат до стената. По света излизат жени, които се оплакват, че са изнасилени от актуалния кавалер на „Златната топка“. Логично нападателят отрича. Но тепърва прокуратурата в Лас Вегас ще разглежда най-сериозното обвинения от бившата хостеса и днешна учителка Катрин Магойра. И все пак – Кристиано е на първо място футболист. И спечели парите си благодарение на фантастичните умения с топката.

Когато бе на 18, Роналдо подписа с „Манчестър Юнайтед“, най-богатия английски клуб. Под зоркото око на сър Алекс Фъргюсън португалецът взривяваше „Олд Трафорд“ и премина през 2009-а за 94 милиона евро в „Реал“. Досега е фиксирал близо 700 гола в кариерата си, а краката му са застраховани за 125 милиона.

Спонсори плащат огромни суми за всяко съобщение, което Роналдо публикува в профилите си в социалните мрежи. Те са четени от около 230 милиона последователи. Само през 2018-а всеки пост в социалните мрежи носи на Кристиано по 350 000 евро от гиганти като „Найк“. Неговата спонсорска колекция започва с марки за часовници и стига до кабелни оператори. Подкрепя го дори египетска компания за стомана.

Единствено Роналдо и баскетболния бог Майкъл Джордън имат доживотни договори с „Найк“. Еър Майк получава всяка година пари, след като се отказа през 2003-а. Това ще се случи и с Роналдо, ако не бъде осъден за изнасилване.

Кристиано инвестира парите си в собствен бизнес. Притежава колекция за мъжко бельо, за луксозни обувки, за козметика, за мобилни приложения, за ресторанти, за хотели... Всичко е под марката CR7. “Винаги съм мечтал да имам свой хотел“, доверява Роналдо, когато инвестира 40 млн. евро в 4 бутикови хотела на португалската верига „Пестана груп“. Вече са готови и тези на остров Мадейра, Лисабон и Мадрид, а следващите са планирани в Париж и Ню Йорк.

Лайфстайлът на Кристиано е нещо нечувано дори за доста богати хора. Нападателят притежава вила в Мадрид за 6,2 милиона евро. И още по-внушителен апартамент в „Тръмп Тауър“, на стойност 16,2 милиона евро.

Автопаркът му също е впечатляващ. Отдавна колите с марка „Ферари“ и „Ламборгини“ не са най-ценните в колекцията. Сега Роналдо кара „Бугати Вейрон“, чиято стойност е 2,6 милиона евро. Върху бегачката естествено стои логото CR7. Част от империята на Роналдо е и частен самолет за 19 милиона евро със същата марка от двете му страни. Машината Gulfstream G200 е за 10 пасажери. В нея може свободно да се използва интернет, телефон и факс.

Как би могла да се подкопае тази империя? Една или няколко наранени жени вече опитват да дадат отговор.

Мама Долорес излезе на барикадата

Най-дивата тигрица е майката, твърди една китайска поговорка. Така Мария Долорес дош Сантуш Авейро излезе на барикадата да брани сина си.

Майката на Кристиано Роналдо се впусна в защита чрез социалните мрежи. Дамата и сестра му Катя публикува снимка на кавалера на „Златната топка“, облечен като Супермен.

„Искам да видя колко хора ще имат куража да сложат тази снимка за една седмица върху своя профил в името на Португалия, на Кристиано, на нас, на единството между хората, на справедливостта“, написа мама Долорес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят