На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

„Инвестбанк“ за венецуелските пари: Средствата по доверителната адвокатска сметка са постъпили законно Няма трансакции, свързани с Държавната петролна компания на Венецуела

Инвестбанк АД няма и не е имала кореспондентски отношения с венецуелски банки. Това се заявява в позиция, публикувана на сайта на банката по случая с мащабните парични преводи от венецуелската петролна компания по сметка за български гражданин. За тях стана ясно вчера след среща на американския посланик Ерик Рубин с премиера Борисов, главния прокурор и шефа на ДАНС.

„Средствата по доверителната адвокатска сметка са постъпили у нас законно при изпълнение на всички регулаторни изисквания по Валутния закон, Закон за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП), Закона за адвокатурата и спазване на международните санкции, както на ЕС, така и на OFAC. Специализираното звено в банката извършва постоянен контрол за съответствие на платежните операции на всички наши клиенти на територията на Република България и чужбина“, уверяват от Инвестбанк.

Инвестбанк АД има разкрити кореспондентски сметки в многоуважавани международни банкови институции, през които се извършват разплащанията във валута за всички наши клиенти, гласи съобщението.

Входящите и изходящи преводи по доверителната сметка са обработвани от различни банки от ЕС и САЩ включително, без да има затруднения при тяхното изпълнение. Банките кореспонденти също извършват задължителна проверка по отношение на мерките срещу изпирането на пари и спазването на въведени международни санкции, както по отношение на държави, така и по отношение на лица от международни санкционни и забранителни списъци. Преди средствата да постъпят в Инвестбанк АД, те са преминали през минимум две банки кореспонденти, тъй като ние нямаме преки кореспондентски отношения с венецуелски банки, посочват от българската банка.

Извършените входящи и изходящи трансфери са свързани основно с доставка на хранителни стоки за Венецуела, за които включително имаме представени товарителници. Не са налични санкционни трансакции, свързани с Държавната петролна компания на Венецуела (PDVSA – Petróleos de Venezuela, S.A.), каквито твърдения се появиха в медийни публикации и изяви, уточняват още от Инвестбанк.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Най-после…. Всеки е невинен до доказване на противното……при нас обратно……

  2. И съвсем законно ще останете без клиенти, защото въртите сенчести пари и лъжете като брадати цигани/комунисти. Само луд човек има доверие на българска банка.

  3. арестувайте шайката, нарушщила законите!! каза:

    След разкритието ,че всичко е законно-НЕЗИБЕЖНО Е -арестувайте престъп ници от висшето държавно ръководство, извършили беззаконие, като обслужиха американците! Американския закон за ембарго не е част от българското право, и прилагането на американския закон за ембарго е висша форма на беззаконие-в България американското право е правно НИЩО! Арестувайте шайката, която се подчини на американския посланик!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. начукайте му го на оня кравар Рубин, дето се мъчи да управлява България. Всички злини на тоя свят тръгват от Хамерика – световния джандар и износител на терор.

  5. Последните два коментара са много точни , не бива да приемаме американски закони и да изпълняваме американски задачи като подлоги !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.