Иниеста сам пред 99 000 празни седалки

Такава гледка не се среща често! Един човек – сам самотен, пред 99 000 празни седалки. Името му е Андрес Иниеста, легендата на „Барселона“.

Колко емоции имаше в последния му мач (1:0 срещу „Реал Сосиедад“)! 22 години изминаха, откакто Маестрото започна да бродира по терена на „Камп Ноу“. В края на двубоя 99 000 каталунци млъкнаха като един, когато ди джеят даде микрофона на Човека с над милион точни паса. На екраните започнаха дълго видео с трофеите от 15-те суперуспешни сезона на Иниеста в „Барса“.

За мен беше чест 22 години да браня емблемата на най-големия клуб в света – започна през сълзи Андрес. - Искам да благодаря на всеки мой съотборник и на всеки един фен. Сега съм на 34 години и напускам, но сърцето ми винаги ще остане на „Камп Ноу“.“

Един ден ще имам шанса да се похваля, че аз съм треньорът, който е водил „Барселона“ в последния мач на Иниеста – една легенда, която никога няма да бъде повторена“, добави Ернесто Валверде.

След това Андрес направи почетна обиколка с шампионската купа на стадиона. Когато всички фенове си тръгнаха от „Камп Ноу“, той излезе на терена. Сам самичък с фланелката от последния си мач. Застана като гладиатор в центъра и стоя няколко минути. След това с наведена глава тръгна към съблекалнята. Но и с ясното съзнание, че един ден ще се завърне.

Подобно изпращане имаше и в Мадрид. Фернандо Торес се прости с „Атлетико“, вкарвайки 2 гола за 2:2 с „Ейбар“. После тичаше към трибуните, за да се прегръща с феновете. А те въобще не отразяваха стюардите, които се опитваха да го измъкнат от любовта им. Също на 34 Торес се сбогува с родния си клуб, в който влезе като 11-годишно хлапе. Светът тепърва ще разбере какво е бъдещето на двете легенди. На Андрес и Фернандо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят