Инициативен комитет издигна независимата кандидатура за нов мандат на кмета на Свищов

ГЕРБ, БСП, ВМРО и ДПС заявиха категорична подкрепа на настоящия градоначалник Генчо Генчев за втори мандат

Инициативен комитет издигна в сряда независимата кандидатура за нов мандат на настоящия кмет на Свищов Генчо Генчев. На проведеното номинационно събрание стана ясно, че зад номинацията застават повече от 70 обществени личности и жители на община Свищов, представители на различни културни, образователни, здравни и социални институции.

Кметовете на кметства, редица представители на местния бизнес и Съюзът на земеделските кооперации засвидетелстваха своята категорична подкрепа към Генчо Генчев, а като основни негови качества те изтъкнаха човечността на градоначалника, усилията за подобряване качеството на живот в общината и близостта му до хората. Безапелационна подкрепа показаха и културните клубове на пенсионера в община Свищов в лицето на председателя на обединения Национален съвет на Съюза на пенсионерите – 2004 г-жа Валентина Николаева и председателя на общинските клубове Мария Радулова.

Номинацията на Инициативния комитет беше категорично подкрепена от четирите основни политически сили в България – ГЕРБ, БСП, ВМРО и ДПС. Местните представители на партиите застанаха зад номинацията на Генчо Генчев, убедени в успешния модел на управление, който се доказа като такъв през последните три години и девет месеца. На срещата бяха изредени редица от постигнатите неща по време на мандата, като стана ясно, че през изминалия период в Общината са привлечени инвестиции за над 58 милиона лева. Реализирани са 106 проекта и инициативи за над 61 милиона лева, от които 27 милиона европейско финансиране, 31 милиона национално и само 2.2 милиона собствен принос.

Настоящият кмет на Свищов благодари за доверието, което му бе гласувано и каза: „Като вярващ човек, за мен е изключително важно, че Инициативният комитет издигна моята номинация в навечерието на един от най-големите християнски празници – Голяма Богородица. Вярвам, че следвайки християнските ценности, с подкрепата на моите съграждани и четирите политически сили в нашата община ще вървим напред, заедно и обединени във всичко!“, категоричен бе Генчо Генчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони