Институтът за пътна безопасност ще организира международна дискусия за създаване на минимален стандарт за управление на риска

Президентът Румен Радев бе запознат с рисковете за националната сигурност и предложения за намаляване на пътнотранспортния травматизъм. Констатирано бе, че има дефицит от държавни политики в сферата на безопасността на движението по пътищата, съобщиха от Института за пътна безопасност след срещата си с държавния глава в сряда.

Президентът възприе идеята за промяна на модела за управление на безопасността на движението по пътищата. При сега действащия модел на споделената отговорност не ясно кой носи общата отговорност за пътната безопасност и той е остарял и неефективен, съобщиха още експертите от неправителствената организация.

Всички участници в срещата са се обединили, че е необходим експертен дебат по темата, като отговорността за това е на българското правителство. Представителите на Института за пътна безопасност са поели ангажимент да организират международна дискусия за необходимостта от създаване на минимален стандарт за управление на риска. Отправен е бил призив към всички отговорни за безопасността на движението по пътищата в България да започнат да действат експертно и ефективно за ограничаване на пътнотранспортните произшествия.

Коментари

Задължително поле