Инфантино: Най-доброто световно в историята

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че мондиалът в Русия е най-добрият в историята. Шефът на световната футболна централа даде висока оценка на организаторите, но и на футболните отбори, както и на руския президент Владимир Путин.

"Това е невероятен шампионат - каза Инфантино. - Предстои върха на всичко до тук. Говоря за финала, който ще внесе финален щрих върху най-доброто световно първенство. Преди години предрекох, че това ще се случи именно в Русия. Сега мога категорично да кажа, че това е най-добрият Мондиал в историята. Страхотен шампионат в прекрасна страна! Русия не е това, което се представя пред медиите. Всички фенове, които пътуваха до тук, се насладиха. Предразсъдъците към тази държава бяха стопени."

Инфантино изрази своето задоволство от въведената система за видео повторения - ВАР.

"Спорове около попадения вече няма - добави швейцарецът. - Повече от това, което постигнахме, не е възможно. ВАР работи! Разгледани са 440 ситуации. 19 пъти реферите са гледали повторения на спорни ситуации, като в 16 от тези случаи решенията са били отсъдени грешно, но веднага променени. Това се нарича прогрес!".

Според президента на ФИФА, благодарение на ВАР, процентът на правилно отсъдените решения е бил увеличен от 95% на 99,32 на сто.

"Именно заради това сега е трудно да си представим световно първенство без ВАР“, каза още Инфантино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят