Искат складове край основни булеварди

Търсенето на складове ще нарасне, смятат консултанти.

Трябва да са близо до клиентите

Изнасят дейност към България

Най-голям интерес има към складове на основни градски булеварди, пише в доклад на консултантска компания на пазара на имоти. Причината за това е, че търговците искат стоките им да бъдат близо до крайните клиенти, което скъсява времето и цената за доставки. Голямо търсене има и на складове в сателитните градове на изток от София.

Търсенето на складове и индустриални имоти е разпределено по сектори, както следва: 53% от обема се дължи на компании в сектора на бързооборотните стоки, следвани от електронна търговия (13%), логистика (12%) и електроника (8%).

Останалите 14% са в секторите производство, строителство, търговия, дистрибуция и фармация. В сравнение с предходни години значително е нараснало търсенето на складове от търговци с бързооборотни стоки. Слабото увеличение на предлагането през последните месеци и активното търсене от страна на наемателите доведе до намаляване на незаетите имоти.

Процесът по релокация на производства и изнасяне на дейност към България, вследствие на геополитическото напрежение, дава добър шанс на страната да привлече чужди инвестиции, посочват консултантите. Това ще доведе до нарастване на търсенето на складове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти