Менда Стоянова: Смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение

Арестуваха 21-годишен мъж, нарушил карантината си във Варна

11 случаи на нарушена карантина в Търговищко

Служителка на гара Илиянци е починала от коронавирус

Над 200 души от екипажа на американски самолетоносач са заразени с COVID-19

Назначиха домашни помощници на инвалиди и самотноживеещи в Елена

Министерският съвет определи „зелените коридори“ за доставка на стоки

Депутати от ГЕРБ дариха апарати за пречистване на въздуха на УМБАЛ-Бургас

Корнелия Нинова: Здравните мерки, които правителството предприема, са хаотични

Намериха труп на мъж в София

Русия изпрати на САЩ самолет с хуманитарна помощ

Затворник поиска да излезе на свобода заради извънредното положение

Клиниката по акушерство и гинекология към пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“ отваря врати

СЗО: Русия може да избегне европейския сценарий на пандемията заради мерките й

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 1 април 2020 г.

Истанбулската конвенция и Сорос Задействането на инициативата ще принуди ЕС да финансира НПО и медии с милиарди

Карикатура: Иван Кутузов – Кути

Скоро на всяка връзка с „Отворено общество“ ще се гледа като на потенциална търговия с влияние

Измина почти година, откакто Конституционният съд на Република България отсъди, че Истанбулската Конвенция (ИК) противоречи на Конституцията на Република България. В един Европейски съюз, който зачита суверенитета на страните членки и основополагащите договори ИК не би трябвало да бъде повече част от общоевропейската политика и законодателство.

Днес обаче тези принципи и договори могат да бъдат потъпкани и то не къде да е, а в Европейския парламент (ЕП). Отчаяни от нежеланието и невъзможността на Съвета на ЕС да одобри пълно присъединяване на Съюза към ИК, ляво-либералните сили в ЕП наложиха резолюция, с която да се отправи запитване към Съда на ЕС дали вече даденият мандат за частично присъединяване е легитимен и се иска становище каква точно трябва да бъде процедурата по присъединяването на ЕС към ИК.

В пълно незачитане на становището на КС на Република България Кристин Рево Д’Алон Бонфоа казва по време на обсъждането следното:

“ …Някои страни членки продължават да възпрепятстват процеса на ратификация (на ИК, б. р.) от ЕС. …Ние не можем да приемем това и по тази причина Европейският парламент взе нещата в свои ръце, като отправи питане към Съда на ЕС относно всички правни възражения, поставени от Съвета на ЕС, които от наша гледна точка са само оправдания…”

Целта очевидно е да се използва ляво-либералното лоби в Съда на ЕС, за да се изтълкува “правилно” уж неясния Лисабонски договор. Така се отваря възможност чрез посочена от съда процедура да се заобиколи съпротивата на източноевропейските страни срещу ИК.

Такъв ход е изключително рискован и вади на показ отчаянието, завладяло ляво-либералното лоби в ЕС. И това се случва точно сега – само седмици преди изборите за ЕП! Точно сега се повдига един въпрос, който в западноевропейските страни няма никаква електорална тежест, а в източната част на Съюза ще нанесе огромни щети именно на поддръжниците на ИК. Това поражда редица въпроси:

Защо го правят? Защо сега преди изборите за ЕП? Защо тази Конвенция е толкова важна? Защо поемат този огромен политически риск?

Истанбулската конвенция е документ, създаден в духа на ляво-либералния неомарксизъм на Херберт Маркузе. От десетилетия (края на 60-те години) тези идеи постепенно придобиват доминиращо влияние сред политическия и интелектуален елит в Северна Америка и Западна Европа. Основният замисъл e създаване на нов световен ред, основаващ се на идеите на Маркс и Енгелс, като класовата борба се води не в името на пролетариата (както е при марксизма, който познаваме), а в името /и от името/ на етнически, сексуални и други “онеправдани” малцинства.

Основен неин проводник става Фондация “Отворено oбщество” на борсовия спекулант Джордж Сорос и цяла мрежа от свързани с нея организации. Ключ за нейното успешно развитие е моделът, по който се финансира. Той е широко използван във финансовите среди и се нарича “Leverage”. Ливъридж е инвестиционна стратегия, при която с малко собствен капитал се привличат чужди средства с цел увеличаване на потенциалната възвращаемост на първоначалния капитал. Така притежател на относително малко собствени средства започва да контролира и инвестира многократно по-голям чужд капитал.

В конкретния пример за разпространението на ляво-либералния неомарксизъм стратегията изглежда по следния начин: Сорос използва собствено финансиране (около $800 млн. на година), с което изгражда инфраструктура и мрежи от организации, познати под името “гражданско общество”, НПО и др. Впоследствие организациите от тази мрежа са или основни бенефициенти, или чрез съучастия определят как се разпределят средствата на USAID – почти $30 млрд. на година.

България е много добър пример за това как работи тази финансова схема. Направена от авторите справка показва, че 92% от средствата, разпределени от българския клон на USAID (”Америка за България”) за периода 2009-2018 са дадени на организации, получили финансиране или вече работили по проекти с “Отворено общество”. Подобен подход организацията има и към фондове на други западни държави. Освен очевидната полза от безвъзмездното финансиране, така мрежата на “Отворено общество” получава и немалка политическа подкрепа от тези държави-донори.

Тази брилянтна схема е разтърсена с избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ през 2016 година и последвалия рязък обрат в политиката. На 23 май 2017 година Държавният департамент (принципал на USAID) практически премахва всяко финансиране за организации от ляво-либералния неомарксистки спектър. Няколко месеца след това, на 17 октомври 2017 година, в отчаян опит да предотврати смут в редиците на своята структура от НПО Джордж Сорос обявява, че е в процес на даряване на $18 млрд. на “Отворено общество”.

Сорос осъзнава какво се случва и в интервю за “Вашингтон пост” на 10 юни 2018 г. заявява, че “всичко, което можеше да се обърка, се обърка”.

В тази критична ситуация само мощно финансиране от икономически гигант може да гарантира оживяване на поглъщащата все повече и повече средства мрежа от организации около “Отворено общество”. Този икономически гигант може да бъде само и единствено ЕС.

И тук е мястото на Истанбулската конвенция. Присъединяването на ЕС към тази Конвенция ще доведе до задължение за финансиране и политическа подкрепа на НПО и медии, занимаващи се с права на жените и сексуалните малцинства директно от бюджета на ЕС (около 140 млрд. евро на година, заобикаляйки структурите на националните държави!) Финансиране, което ще замести липсващото финансиране от САЩ и ще гарантира оживяването на неомарксистките НПО и медии. Предпоставките за това финансиране обаче трябва да се случат преди да бъдат определени параметрите на многогодишната финансова рамка за периода 2021—2027 г. А тези параметри се определят сега.

С други думи ляво-либералните неомарксисти са изправени пред следните проблеми:

1. Ако искат да заместят отпадналото финансиране от САЩ с такова от ЕС, те трябва да го получат сега, или да чакат до 2027 година. А те не могат да чакат до 2027, защото без финансиране през 2027 година тях вече няма да ги има.

2. Поради липса на време за подготовка на нов международен договор, който да е приемлив за всички страни в ЕС и да наложи приоритети, гарантиращи нужното финансиране, ИК се явява единствената опция на ляво-либералните структури.

3. Очаква се промяна на политическото представителство в новия ЕП, което далеч няма да е така благосклонно към манипулациите на неомарксистките мрежи.

Така създадената ситуация обяснява много добре защо ляво-либералните сили настояват на всяка цена тази Конвенция да бъде ратифицирана от ЕС сега! С други думи ляво-либералният неомарксистки социален експеримент заприлича все повече на политически и икономически балон, който се пука и неговите създатели със сетни сили се опитват да го спасят.

Защо е важно да знаем всичко това?

В разгара на последните политически скандали стана ясно, че практика като купуване на имоти на данъчна оценка е способна да съсипе политическата и административна кариера на хора от всички ешалони на властта. Какво биха направили всички тези хора, ако знаеха предварително какви биха били последствията от подобна “безобидна” сделка? Колко хора няма да получат желаните от тях назначения, защото всяка проверка на бъдещи кандидати за висши постове ще включва справка от Агенцията по вписвания?

В момента една идеология, изиграла решаваща роля в изграждането на част от днешния български политически и административен елит е вече в режим на финансов и политически банкрут. Не малко политици и магистрати са били съблазнени от възможността за бърза и успешна кариера, предлагана им от организации, свързани с “Отворено oбщество”. Те едва ли са предполагали, че обвързването с определени властови мрежи може от предимство да се превърне в непреодолима пречка за тяхното кариерно израстване в бъдеще, когато на всяка връзки с “Отворено общество” ще се гледа като на потенциална търговия с влияние.

На 14 ноември 2017 година Найджъл Фараж, представител на Великобритания в ЕП, иска в парламента да се създаде комисия за разследване на влиянието на “Отворено общество” сред европейския политически и административен елит. Имайки предвид безотказния политически инстинкт на Фараж, предвидил много предстоящи политически събития (”Брекзит”, избирането на Доналд Тръмп и др.) можем да приемем, че такива разследвания ще има. Когато тези разследвания започнат и в България, много политици и магистрати ще осъзнаят, че на грантове, “безплатни” семинари, срещи, специализации и курсове в чужбина скоро ще се гледа не като на безобидно участие в събитие или проект, а като на търговия с влияние. Въпросът “какво дадохте в замяна?” ще е оръжието, с което ще бъдат атакувани много кариери.

А ние, българите, нагледали се на какви ли не исторически превратности за пореден път ще сме свидетели на пълен социално – политически обрат.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. слабо генчев….
  първо този френски изрод няма да направи нищо без одобрението на херсонския еврейски хамстер станишев. този безроден лъжец и изрод трябва да бъде изхвърлен от листите за еп на бсп.
  втроо няма нищо интелектуално у екскрементите проповядващи левия или десния либерализъм. наричай нещата с правилните им имена, а в случая правилното е екскремент
  трето каква е връзката между джендъризма и марксизма/енгелсизма, която се прокрадва в писанието ти?

 2. слабо генчев….
  първо този френски изрод няма да направи нищо без одобрението на херсонския еврейски хамстер станишев. този безроден лъжец и изрод трябва да бъде изхвърлен от листите за еп на бсп.
  втроо няма нищо интелектуално у екскрементите проповядващи левия или десния либерализъм. наричай нещата с правилните им имена, а в случая правилното е екскремент
  трето каква е връзката между джендъризма и марксизма/енгелсизма, която се прокрадва в писанието ти?

 3. четвърто съвета на европа още 90та пусна мръсните си пипала у нас и политиката ни.
  пето бойко борисов и герб са си живи „грантаджии“ на нато и ес – та ако приемем тяхното грантаджийство, защо да не приемем и това на другите отрепки?

 4. Нищо хубаво не е произлязло от истамбул.Постоянно виждаме голия З.А.Д.Н.И.К на аллах…..

 5. STANISHEF E ,,BITA KARTA,,OT NEGO VE4E NE ZAVISI NISHTO I ZA TOVA TARSI ,,MJSTO POD SLA
  NTZETO,,V EVROPARLAMENTA!A VRAZKATA,MEZDU EDINIJT I DRUGIJT,,IZAM,,E IDEOLOGI4ESKA I
  PRESLEDVA EDNI I SASHTI TZELI!

  1. не забравяй, че освен станишев, там стои и холандския изрод, отрепка спонсорирана от сосрос и целувана от юнкер – тимерманс….

 6. Няма никакъв Малксизъм в тази конвенция.
  Това е проект обществата които не могат да бъдат промити с религия да ги направят педераси насила.
  Престанете да пилите нервите на българския народ с този соросос проект !
  ЗАКРИВАЙ РАЗСЛЕДВАЙ ОСЪЖДАЙ НЕЗАБАВНО
  ВСИЧКИ СОРОС СТРУКТУРИ НПО та граждански общества финансирани от чужбина !

 7. АМЕРИКАНОФИЛИЯТА Е НАЦИОНАЛНО ПРДАТЕЛСТВО каза:

  Хората четат USAID като US AID. В превод – „подпомагане от щатите“.
  Но всъщност прочита е US SAID. В превод – „Така казаха щатите“.

 8. Tozi „allah“ zavladya Tsarskia grad i sled tova „blagovoli“ da mu duhaş 500 gotini. Annadın mi, skapan svinski tsarvul.

 9. „Нов световен ред,основан на идеите на Маркс и Енгелс!?“Само като прочетох това и …край!На тия двамата не им ли мина времето?Какъв неолиберализъм и ляв уклон?Значи пак се връщаме към ония двамата брадатите.То аслъ турците нещо хубаво да се предложили?Нека истамбулската конвенция си остане типично турска!Там има нужда от радикална промяна.На турците някой им е изпил пипето по рождение,а и не могат да сътворят нищо положително.Това е доказано.Защото турският ген е слабоумствен,примитивно-животински,с ляв услон в сексуалната области античовечен.

 10. Някой тарикат се мисли за голям много голям дявол и опитва тук да ни сипе прах в очите като збърква Маркс и Енгелс ! И нови терминологии измислил , неомарксизъм ..
  Ще ни пробутва неолиберализъм за неомарксизъм, белким мине номера.
  От тук няма да излезе хляб за теб лъжецо!
  Няма Маркс и Енгелс във вашите простотии , взимай си теориите си ги навирай на подходящо място !
  .
  Овцете които търсиш тук няма да намериш соросоиден продажник !
  За колко стотинки те купиха ?

 11. Няма Либерални. Тия, които се наричат Либерални са Чужди Шпиони или Крадци и мошеници- Предатели, еббали се с араби и негри. Просто трябва да им кажат на либералните да си ходят ОБРАТНО от където са дошли. Например ЕВРЕИТЕ и турците- Шпиони в Европа се наричат либерални, но като отидат в Турция и Израел, изобщо не са либерални. Там тия се бият едни срещу други.. Просто тия- арабско- турски- еврейски Шпиони искат да крадат от Чужди държави и и са либерални, САМО докато крадат от други. Като почне някой да краде от тях , СПИРАТ да са либерални.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.