От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Историята на Брус – неуспешният джендър Как родители от Канада решиха да „спасят” детето си като променят пола му

Тази история започва през август 1965 г. Бийтълс имат концерт пред 55 хил. зрители в Ню Йорк. Във Виетнам 185 хил. американски войници бранят демокрацията и свободата. А на 22 август в град Уинипег, столица на провинцията Манитоба – Канада, в семейството на Джанет и Роланд Раймър се раждат две момчета близнаци – Брус и Брайън. Поради изразена фимоза (стеснение на кожния отвор на пениса) и затруднение при уринирането, на 8-месечна възраст на Брус е направена операция – обрязване. Това е извършено от хирург в болнично заведение по неконвенционален метод, с електрокоагулация (изрязване чрез изгаряне с високочестотен ток). При операцията пенисът на детето е необратимо увреден. Родителите на Брус понесли много тежко тази ситуация. Не знаели какво ще се случи с техния син, дали ще бъде щастлив, какъв мъж ще бъде без пенис.

По това време в Балтимор, в болницата „Джон Хопкинз“ практикувал световноизвестният психолог д-р Джон Мани. Той формулирал теорията „джендър“. Според неговата „теория за неутралността на пола“, половата идентичност се развива в ранна детска възраст в резултат на „подходящи поведенчески интервенции“. Семейство Раймър научили за Джон Мани и неговата теория през февруари 1967 г. в канадската новинарска програма „Този час има седем дни“. Разтревожените родители получили съвет от д-р Мани да отстранят тестисите на Брус и да бъде отгледан като момиче. Това е неговият джендър, с който ще бъде щастлив.

Случаят с детето Брус е бил безкрайно ценен за потвърждаването на теорията за „неутралния пол“. Близнаци с идентична генетична формула. Единият остава мъж, другият – възпитаван в подходящ социум става жена.

На 1 година и 10-месечна възраст отстраняват тестисите на Брус и той става Бренда. През следващите 10 години семейството е наблюдавано от психолога Джон Пау. Двете деца се упражняват в сексуални действия, включващи „тласкащи движения“, като Бренда играе долната роля. „Момичето“ трябвало да застане на четири крака с брат си Брайън на гърба. Другата сексуална позиция била с вдигнати крака. Децата трябвало свалят дрехите си и да се занимават с „генитални инспекции“. Семейство Раймър разказват, че всичко това е било заснето от фотограф. Явно, е било подготовка за научна публикация. Джон Мани им обяснил, че „детската сексуална игра е репетиция за здрава полова идентичност“. В продължение на няколко години този експеримент се публикува в научните среди като „случаят Джон/Джоан“. Според докладите: „Половото пренасочване е успешно. Поведението на детето като активно малко момиченце е различно от брата-близнак, който е момче.“

Години по-късно един студент, присъствал на ежегодните прегледи споделя, че „семейство Раймър обикновено лъжеха за успеха на програмата“. За съжаление, самата Брус/Бренда предпочитала да играе с оръжия и автомобили, редовно се биела с децата в училище, не искала да сяда в тоалетната. Заради розовите си рокли търпяла подигравки от съучениците си. Не помогнал и редовно инжектираният естроген (женски хормон). Бренда имала чести депресии. На 13-годишна възраст заявила, че ако се срещне още веднъж с Джон Мани, ще се самоубие. Предстояла последната операция – за създаване на изкуствено влагалище.

Родителите на Брус/Бренда е трябвало да обяснят защо се налага тази операция. Разказали на детето цялата история около нейния „джендър“. Научавайки истината, Бренда изпада в тежка депресия, прави три опита за самоубийство, при единия от тях изпада в кома, след което решава да си върне истинския пол. Приема името Дейвид. До 1987г Дейвид претърпява операции за отстраняване на гърдите и две пластики на пениса. Инжектира си тестостерон (мъжки полов хормон). През 1990 г. се жени за Джейн Фонтейн, осиновяват три деца.

Животът на Дейвид Раймър е белязан от депресии и трудни отношения с родителите, които вероятно е обвинявал за състоянието си в миналото и сега. През 2002 г. от предозиране на антидепресанти умира братът близнак Брайън. Дейвид изгубва работата си, а през 2004 г. го напуска съпругата му Джейн. Два дни след това, на 38 годишна възраст Брус/Бренда/Дейвид се самоубива на паркинга пред магазин за хранителни стоки в Уинипег. Много години самодоволният и самовлюбен доктор Джон Мани описва в безчислените си трудове и публикации случаят „Джон/Джоан“. Той твърди, че момченцето станало прекрасно, уравновесено и щастливо момиче. За съжаление, това влиза в медицински учебници и оказва голямо влияние върху психолози и сексолози. Много от тях прилагат върху своите пациенти методите на джендър теорията. Самият д-р Джон Мани става идол на движението ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) и въодушевеното отричане на биологичния пол.

Историята на Дейвид Раймър е тъмно петно в практиката на д-р Джон Мани – идеолог на джендър философията. Някак си не се е получило – момче да стане момиче след операции, хормонално лечение и детско сексуално възпитание. Това подкопава основите на джендъризма и половото самоопределяне като социален феномен, а не биологична даденост. Случаят „Джон/Джоан“, в началото гръмко обявяван като голям успех, е потулен в „научните“ публикации и теории и сега е неудобно да се споменава. Опитът да се легитимира в законодателството на Европа понятието „джендър“ е лекомислено и дори срамно заради страданията на Брус/Бренда/Дейвид. Може би и заради други деца, за които не знаем. Или предстои да им се случи нещо подобно.

 

 

Една абсурдна до безумие теория

Джендър – една абсурдна до безумие теория. Децата се раждат момчета или момичета, но биологичния пол няма абсолютно никакво значение. Децата имат “джендър”, който се формира според възпитанието в семейството и училището, според влиянието на обществото. За разлика от пола, своя джендър всеки избира сам. Може като дете да е бил момче, в друг етап от живота си да реши, че е момиче. Може да стигне до извода, че е транссексуален или хомосексуалист.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (31)

 1. затова човешкият род е длъжен да избие джендъристката идеология и затвори проводниците и – у нас основно либерални герберистки пръчки и ибрици, споделящи ероатлантическите ценности лъжи и пари….

 2. ха ха ха кварталният луд кмнр отново проточи лиги по улиците и забълва мръсотии и глупости белким някой от по-милостивите руски бежанци го забележи и му подхвърли някоя мухлясала блина или му сипе онзиденшен борш.

  1. Ти кво, на джендър или на пръчка се засегна?! Или на двете?

   1. По-просто е – не си е пила лекарствата няколко дни поред. Даже и името си не помни.

 3. Д-р Любомир Калудов е пластичен хирург от Бургас, който е съсипал гърдите на десетки млади момичета и е доказан, но нагъл некадърник. Тука очевидно избива комплекси или се подмазва на някого по политически причини. Влезте в нета и вижте престъпната дейност на този простак, който се прави на загрижен за някакви операции на майната си в Канада.

  1. Dr Kaludov sigurno ima neuspeshni operacii, ima i mnogo uspeshni, ala pishe ISTINATA – A velikiot prof John Money is PREDUMISHLEN IZMAMNIK , KARIERIST I SOZDATEL NA FASHISTKI PSEVDOTEORII , OTROVILI ZHIVOTA NA MILIONI !!! Nishto razlichno ot Kashpirovski, Djuna i razni ruski extrasensi ot 80-te i 90-te !

   1. If I were a Teenage Mutant Ninja Turtle, now I’d say „Kawbounga, dude!“

  2. Може да е некадърен но е по- в час от разните джендър апологети и пропагандатори на евроатлантичес6и и други лaйнени ценности и малоумните им фенове.

   1. It’s always a relief when someone with obvious extsepire answers. Thanks!

 4. Никой не е по-велик от майката Природа.А тя е измислила ефективен начин за размножаване и продължаване на рода-чрез създаването на мъжки и женски пол.Тези полове са генитично заложени и никакво възпитание и порядки не могат да променят това.Животните да не би да възпитават малките си като мъжки или женски?Или пък морските костенурки,които никога не виждат родителите си и сами израстват?

 5. Българите се делят на две – на умни и малоумни. Умните българи веднага разбраха етимологията, смисъла и следствията от думата „джендър“ в Конвенцията и не го коментират. Защото няма нищо за коментиране. Малоумните българи, които се смятат за професори по всичко , изпаднаха в екстаз от това, че Конвенцията им дава шанс да свържат секса с патриотизма и пламенно да обясняват по форумите какви мъжкари са и колко мразят Европа. Малоумният си е малоумен.

  1. Наглостта ти не те прави умен, само нагъл…

   1. Простият няма да се усети, че е нагъл… освен ако не е ужасно нагъл и асоциален като поръчковия дисидент на луканов – евроатлантика плевнелиев.

 6. Алоо , модераторите , защо не пуснахте коментара ми ? Или съм попаднал най-вероятно но джендърмодератор.

  1. Коментарът Ви, Флинт, беше много глупав и за да не пада реномето на вестника, пък и за да не разберат читателите колко сте глупав, го изтрихме. За Ваше добро е.

   1. Трябва да призная, че имаш чувство за хумор.

 7. Каква е разликата между двете:
  Битието определя съзнанието.
  Децата имат джендър, който се формира според социалната среда.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.