Италианец изхвърли №1 на София оупън

Тенис турнирът София оупън загуби водача в схемата Карен Хачанов още след първия мач. 22-годишният руснак, който е 11-и в ранглистата на АТП, загуби със 7:6 (6), 3:6, 4:6 от италианския си връстник Матео Беретини.

Хачанов, който минава за един от най-добрите млади играчи в света, не беше убедителен на централния корт в „Арена Армеец“. Все пак той се добра до шанс да сервира за първия сет, но го пропусна, а след това трябваше да спасява сетбол в тайбрека, за да поведе в резултата.

Беретини обаче бе окуражен от добрата си игра и с по един пробив в следващите две части обърна, за да вземе победата.

„В първия сет не играх много добре, но се борих много – заяви италианецът след мача. - Във втория се опитвах да играя на ретура му, а в третия вече успях да вдигна нивото. Надявам се да остана здрав и в следващия кръг.“

В днешния четвъртфинал Беретини ще се изправи срещу испанския ветеран Фернандо Вердаско, който надигра с 6:2, 4:6, 6:1 миналогодишния финалист Мариуш Копил (Румъния). Мартин Клижан (Словакия) пък за трети път се класира за четвъртфиналите в „Арена Армеец“. Левичарят от Братислава, който участва във всичките четири издания на турнира, надделя със 7:6 (5), 6:4 над Даниел Брандс (Германия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт