Италианска лудост върна „Интер“ в Шампионската лига

Мама мия! Какъв финал на сезона в Серия А. В момент, когато всички водещи първенства от Топ 5 на Европа бяха отдавна предрешени, елитът на Италия напомни за себе си. „Интер“ мина през ада по пътя към така очакваното завръщане в Шампионската лига. Отборът на треньора Лучано Спалети постигна инфарктна победа с 3:2 като гост на „Лацио“ насред „Олимпико“ в Рим. Успехът изравни двата тима по точки на 4-та позиция, но по-добрите показатели в преките двубои отведоха „нерадзурите“ пред „небесносините“ в крайното класиране. По този начин „Джузепе Меаца“ отново ще стане арена на мачове от най-престижния клубен турнир на Стария континент след 6-годишна пауза.

В неделя вечер всичко вървеше по план за римските „орли“... до 81-ата минута, когато Матиас Весино се извиси над отбраната на домакините, за да вкара за 3:2. Гол за милиони евро!

Освен квота за Шампионската лига, успехът донесе и добри новини - голмайсторът и капитан на отбора Мауро Икарди обяви, че желанието му е да продължи да носи екипа на „нерадзурите“. Срещу „Лацио“ аржентинецът вкара своя гол №100 за клуба в Серия А в 159 срещи.

Нов контракт ще получи и Спалети до дни. А бранителят Милан Скринар влезе в историята като първият футболист, играл във всички 3420 минути през сезона. Никой друг не бе правил това, откакто в елита се състезават 20 тима (б.а – от сезон 2004-2005). С впечатляващо постижение завърши и „Наполи“ - първият отбор, спечелил повече от 90 точки без да е шампион. В Неапол събраха 91 пункта, но титлата отново пое към Торино...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят