Ифакат Корхан – нещастна вдовица или зла интригантка

Наричат Гюлчин Сантурджуодлу турската Мерил Стрийп

Властната Ифакат от „Златно момче“ е най-голямата снаха от семейство Корхан. Тя е вдовица и идва в имението като булка на много млада възраст, естествено с одобрението на Халис Ага. Тя губи съпруга и детето в утробата си при катастрофа когато e на около 20 години. Но Халис Ага я оставя в къщата и я прави господарка на имението. На пръв поглед Ифакат е честна жена. След смъртта на мъжа си тя  му остава вярна и никога не се омъжва. Става дясната ръка на Халис Ага и помага при отглеждането на племенниците си. Грижи се за къщата и слугите, но тайно спи с брата на покойния си съпруг и постоянно върти интриги.

Ролята на Ифакат Корхан в „Златно момче“ се изпълнява от популярната турска актриса Гюлчин Сантурджуодлу. Тя е родена на 25 юли 1977 г. в Измир. Баща й е работник в текстилната индустрия, майка й е домакиня.  Гюлчин от дете обича да пее и участва в театрални постановки. След училище постъпва в консерваторията към университета Dokuz Eylul.

През 2002 г. се премества в Истанбул, където преподава вокал и е част от музикални групи, изпълняващи национална музика. Преди да стане популярна актриса, заедно със свои колеги, младата жена пее по улиците на Истанбул пред туристи и така си изкарва прехраната.

През 2005 година туркинята се снима във филм, макар и не в главната роля, но работата й е високо оценена от критиците. След успешния дебют на големия екран, Гюлчин се насочва към телевизията, където участва първо в сериала „Гюлпери“. През 2007 г. й е поверена главната роля в „Сбогом, Румелия”, и тази поредица я прави известна. Следва работа в популярния сериал "Вятърничав", а по-късно идва и предложение за участие в „Златно момче“.

Актрисата активно се бори за равни права на жените и настоява за затягане на законодателството. Тя смята, че тези, които извършват домашно насилие, трябва да лежат в затвора до живот. Мнозина твърдят, че прилича на Мерил Стрийп, а ето какво мисли тя за това: „Ще изглежда някак странно, ако кажа: „Не, не съм такава“ или „Да, много приличам“. Понякога на човек му е трудно да приеме, че прилича на някого, но аз не се сърдя за това, защото много обичам тази актриса.“

Гюлчин е омъжена за Ибрахим Утку Башиазици, писател и инженер. Никой от двамата обаче не иска наследници и това е техен избор. Актрисата обясни, че те, като повечето хора с творчески професии, са щастливи заедно и не се нуждаят от трети.

„Понякога ни гледат накриво и ни съдят за нежеланието ни да имаме деца. Други намират това за странно. Ние сме семейство от двама и сме много щастливи”, категорична е турската звезда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица