И в Англия са фенове на Ямал: Въпросът сега е как да го спрем

Младата звезда на Барселона Ламине Ямал се превърна в основна тема на Европейското първенство. Той получи похвали за представянето си след гола срещу Франция и трите си аситенции в турнира до момента, а вече му се възхищават и в страната, която е потенциален съперник на тима му на финала - Англия. Легендата Рио Фърдинанд го похвали.

Ямал е само на 16 години и впечатлява със зрелостта си. 

„С какво спокойствие играе той. Той играе като някой, който е топ футболист от години. Взема бързи решения и просто избира точния пас в точния момент. Играе просто и, повярвайте ми, никак не е лесно. Всички знаем какво е, когато си млад играч и навлизаш в отбора, особено в националния. Веднага искате да докажете на другите защо сте тук, затова често умеете да „изгаряте“ в желанието си. 9 от 10 пъти младите играчи ще преувеличат в дриблирането, ще направят грешка при подаването или ще се опитат да направят нещо, което няма да мине. Никога не сме казвали такова нещо за Ямал. Той прави обратното, 9 пъти и половина от 10 взема правилното решение. И то - само на 16 години“, каза Фърдинанд.

„Въпросът сега е как да спрем Ямал? Това е пъзелът, който противниците ще трябва да решат. Ако решите да се придържате към него, той ще дриблира и ще ви мине. Ако му оставите пространство, той ще направи точен пас или ще стреля от дистанция, а видяхме какъв удар има. Обикновено крилата са много бързи и променят посоката, но не са толкова опитни, когато става дума за подавания. Е, Ямал знае как да подава."

В същото време и легендарният Арсен Венгер коментира представянето на Ямал: "Голът на Ламин е най-добрият на този турнир без съмнение и е не само най-добрият на турнира, но се смята за един от 3-те най-добри гола в света този сезон. Никой играч на неговата възраст, освен той, не може да вкара в тази позиция, това е прекрасно. Видяхме реакцията на Педри и Карвахал на този гол и това просто обясни всичко. Този гол ще остане икона на Евро 2024."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят