И днес ще вали

През днешния ден ще преобладава облачно време и на много места ще има превалявания от дъжд, но по-слаби. В Северозападна България, с понижението на температурите, ще завали сняг, показва справка в сайта на НИМХ при БАН. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони – временно и силен вятър.

Максималните температури ще са от 3-5° в Северна до 10-13° на места в Южна България. През нощта срещу вторник, с преминаването на нов средиземноморски циклон, валежите от запад ще се активизират. С понижението на температурите на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна, ще завали сняг, в останалата част от страната – дъжд.

Над планините ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. Ще духа силен, по билата бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 2-7°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето