И Канада отпадна от Формула 1

Началото на сезона във Формула 1 продължава да се отлага. Гран при на Канада, която бе предвидена за 14 юни, също се отлага за неопределено време заради пандемията от коронавирус. На организаторите в Монреал бе дадено допълнително време да обявят решението си, но вчера и те се отказаха да продължат подготовката.

„Съобразяваме се с препоръките на властите и експертите по отношение на здравеопазването“, обявиха канадските промоутъри, които се надяват събитието все пак да се състои по-късно тази година.

Така първото състезание, което все още не е отложено или отменено, е Гран при на Франция на 28 юни. Почти сигурно сезонът ще започне в Европа за първи път от 1966-а.

Формула 1 продължи с още две седмици забраната отборите да работят по колите си, въпреки съпротивата на „Ферари“. Тя по принцип се налага през лятото, но бе изместена за пролетта, за да може да се освободи време за наваксване на отложените стартове по-късно през годината.

„За малки отбори като нас е критично важно да се върнем към състезанията най-късно през юли – смята шефът на „Алфа Таури“ Франц Тост. - С всеки отменен старт губим между един и два милиона долара, а вече нямаме никакви приходи.“

Коментари

Задължително поле