И Русия се пробва срещу света на борба

Русия последва САЩ и за първи път в новия век прави отборна битка по борба срещу сборен тим на света на своя територия. Шоуто е на 24 март във Владикавказ. „Често се водят разговори кой е по-силен и ето - сега и ще видим!“, заяви Джамбулат Тадеев, който ще предвожда домакините.

Схватките ще са в свободния стил. Отборът на света е поверен на Расул Хадем, златен медалист от игрите Атланта 96, а сега президент на иранската федерация. В състава му са олимпийският шампион Владимира Хинчегашвили (Грузия), както и призьорите от игрите Рио 2016 - Франк Чамизо (Италия) и Гено Петриашвили (Грузия). С останалите асове още се водят преговори.

След този сблъсък руснаците планират да дадат и реванш в... Лас Вегас.

През последните години САЩ прави отборни срещи на емблематичния площад „Таймс скуеър“. За първи път в шоуто на 17 май ще участва Япония. Досега са гостували Русия, Иран, Куба и сборен тим на света, в който се бори и постигна победа Георги Вангелов през 2014 г.

Същевременно Тайбе Юсеин донесе втори медал за жените ни от турнира „Яшар Догу“ в Истанбул. В малкия финал на категория до 63 кг двукратната световна вицешампионка победи Марина Кузнецова (Русия) с 10:0. Преди това Мими Христова (60) взе титла. Надпреварата бе последна за националките преди турнира „Дан Колов - Никола Петров“ в Русе (7-9 април).

Коментари

Задължително поле