Йенс Столтенберг: НАТО трябва да установи по-добри отношения с Русия

Снимка: Архив

НАТО трябва да установи по-добри отношения с Русия по въпросите за контрола на оръжията и политическия диал НАТО трябва да установи по-добри отношения с Русия по въпросите за контрола на оръжията и политическия диалог, заяви генералният-секретар на Алианса Йенс Столтенберг по време на събитие на „Heritage Foundation“ във Вашингтон в петък, предава Sputnik.

„Всички сме губещи, ако се придвижим към нова Студента война и нова военна надпревара. Затова от първостепенно значение е да намерим баланса между това да сме твърди, предвидими и предоставящи сигурна отбрана, и това да се опитваме да развием по-добри отношения с Русия, включващи контрол на оръжията и политически диалог с Москва“, заяви той.

В същото време генералният-секретар отбеляза, че Блокът работи с Русия отчасти чрез Атлантическия съвет, за да обсъди някои от предизвикателствата, свързани с Арктика.

„Все още вярвам, че е важно да се опитаме да държим напрежението възможно най-ниско във високия север (Арктика). И реалността е, че това от части се дължи на факта, че това е много уязвим район, а също и заради природосъобразни причини. Ние работим с Русия, за да обсъдим някои от предизвикателствата там“, заяви Столтенберг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия