Йорданка Фандъкова представи София във Виена

Г-жа Йорданка Фандъкова, г-жа Аделина Филева (директор на СГХГ) и доц. д-р Румяна Конева (директор на БКЦ „Дом Витгенщайн”).  Снимка: Авторът

Столичният кмет откри изложба в културния център „Дом Витгенщайн”

Експозицията показва европейското присъствие в архитектурата на града

Експозиция „В сърцето на София”, посветена на 140-та годишнина от обявяването на София за столица на България, показва европейското присъствие в архитектурата на града. Изложбата откри кметът на София Йорданка Фандъкова в Българския културен център „Дом Витгенщайн” във Виена. На събитието присъстваха Н. Пр. посланикът на България в Австрия д-р Иван Сираков, г-жа Гризлер - представител на кмета на Виена, директори на културни институти, историци, художници, австрийски и български интелектуалци, културни дейци.

Изложбата е организирана от СГХГ е открита един месец. В приветствието си директорът на „Дом Витгенщайн” доц. д-р Румяна Конева подчерта, че една от основните задачи на новите столичани, след избора на София за столица на Третото българско царство е била достойно и с бързи темпове да работят за европейското завръщане на българите и това е илюстрирано днес, тук в изложбената зала. „Тази година отбелязваме 140 години от обявяването на София за столица. Това е знаков момент от историята на нашия град, който аз и моят екип оценяваме като възможност да покажем развитието на града ни и потенциала, който той носи”, каза кметът Фандъкова. По-късно тя проведе среща с кмета на Виена д-р Михаел Лудвиг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура