Йорданка Фандъкова: Разчитаме на учителите - те са ключът към доброто образование

Над 900 ученици прекрачиха прага на новата учебна година в софийската Първа английска езикова гимназия и 112 ОУ "Стоян Заимов". Първият учебен ден беше открит от кмета на София Йорданка Фандъкова. Поводът за нейното присъствие точно в тези две училища, които делят един двор, е новопостроеният учебен корпус, в който има 16 класни стаи и актова зала.

130 първокласници и 198 осмокласници влязоха за първи път в 112-то основно училище и Първа английска гимназия. След вдигане на българското знаме под звуците на химна, изсвирен от оркестъра на гимназията, ред дойде и на най-малките ученици да се изявят.

Всички ученици, родители и учители поздрави кметът Йорданка Фандъкова. "От трибуната на две от най-добрите училища не само в София, но и в България, искам да се обърна към всички над 184 000 ученици и деца в столичните училища и подготвителни, както и към над 12 000 учители - да пожелая на всички на добър час, много сили и дръзновение, много вдъхновение, да намерим най-доброто у всяко едно дете и да го развием. Разчитаме на учителите - те са ключът към доброто образование", заяви столичният кмет.

Освен първи учебен ден, днес е и празникът на София, заради което кметът честити на всички, които носят в себе си вярата, надеждата и любовта.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование