Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

Йоханес Хан: Северна Македония трябва да реформира съдебната си система

Северна Македония трябва да реформира съдебната си система, за да гарантира, че може да се справи с престъпността на високо равнище и с дела за корупция преди Европейският съюз да определи дата за начало на преговори, заяви днес еврокомисарят Йоханес Хан, предаде БТА.

Бившата югославска република смени името си от Македония на Северна Македония тази година, слагайки край на продължилия повече от две десетилетия спор с Гърция за името си и отстранявайки пречката за нейното членство в ЕС и НАТО. Тя очаква новата Европейска комисия да определи дата за начало на преговори през октомври.

Аз съм убеден, че решението за началото на присъединителни преговори ще бъде взето през октомври, заяви Йоханес Хан след срещата си с премиера Зоран Заев.

Северна Македония работи усилено и сега е време лидерите на ЕС да вземат решение, каза еврокомисарят.
Хан заяви, че правителството в Скопие трябва да извърши реформи, за да бъде сигурно, че съдебната система е готова да приключи делата, които досега се гледаха от Специалната прокуратура.

Това, което е важно сега с оглед на жизненоважното решение през октомври, е да бъде приет законът за държавната прокуратура, който дава важни гаранции за върховенството на закона, заяви Хан.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.