Кабинетът купува офис сграда за 25,4 млн. лв. за ДКСИ

Правителството отпусна 25 410 926 лева за покупка на имот на ул. „Козлодуй“ в столичния район „Сердика“ в полза на държавата за нуждите на Държавната комисия по сигурността на информацията.

Поземленият имот е с площ 1641 кв. м и в него е изградена шестетажна административна сграда - „Офис парк Централ“, със застроена площ 935 кв. м. Той покрива основните изисквания на ДКСИ и отговаря на нужди и специфичните изисквания на държавния орган, който осъществява политиката на Република България за защита на класифицираната информация, предвидени в законодателството относно нейната дейност, съобщиха от Министерски съвет.

С друго решение на Министерския съвет на председателя на ДКСИ се възлага да сключи договора за покупка на съответния имот.

В момента комисията, която има щат около 100 души, се помещава в сградата на Специализирания съд на ул. "Черковна", която обаче е твърде тясна за нуждите на двете институции. Недостатъчното пространство е пречка пред увеличаването на щата, което се налага най-вече в първоинстанционния наказателен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България