Кавалерът Доналд Тръмп

Срамота е политиците в родината на Шекспир и Бърнард Шоу да съчиняват жалки пиеси като „Отравянето на Скрипал”. Постановката върви към пълно фиаско. Шпионинът и дъщеря му оздравяват от обявения за 100-процентов убиец „новичок”, а отпечатъци от дългата ръка на Москва така и не бяха открити.

Нещата не вървяха добре за госпожа Тереза Мей, като главен художествен ръководител на британския политически театър. И в този тежък момент на сцената излезе президентът Тръмп с ракетите. Прожекторите светкавично се обърнаха към него. „Отравянето на Скрипал” слезе от афишите. Госпожа Тереза Мей получи кратък отдих. Само брилянтен кавалер би постъпил така за своята близка, макар и политически, дама.

Кавалерството – това е истинската причина за ракетния удар срещу Сирия. Нещо повече – президентът Тръмп очевидно е готов да понесе и последствията от дезинформацията за използване на химически оръжия от Асад. Готов е даже и с още ракети. Но и кавалерството си има някаква граница, особено в политиката. Защо ли си мисля, че президентът Тръмп я начерта с ракетите?

Коментари

Задължително поле