Каква домакиня сте според зодията

Овен

Истинско торнадо

Овените знаят повече за домакинството, отколкото вие, майка ви и двете ви най-уважавани баби, взети заедно. И дори не се притесняват да го кажат на глас. Но ако смирите гордостта си и слушате внимателно, ще ви научат как правилно да почистите къщата, да сготвите мусака и да изтриете следите от червило от яката на ризата. „Ако не знаеш как, ще те науча, ако не искаш, ще те принудя“ - това е любимият им принцип. Те са готови да посветят живота си на това, само за да не правят нищо сами. Решат ли, че трябва да чистят, дамите Овен действат незабавно, впрягат цялата си енергия и са като истинско торнадо - изхвърлят всичко старо, сортират и подреждат всичко по пътя си и често прекаляват.

Телец

Отлагат шетането

Прекрасни домакини, които изпитват голямо удоволствие да поддържат къщата чиста и подредена, както и да хранят семейството си с вкусни ястия. Докато не им писне. Уморяват се от това доста бързо и отлагат шетането. Те чистят, подреждат и са във вихъра си само когато имат нови играчки като прахосмукачка-робот, парен моп, уред за почистване на прозорци и модерно кошче за отпадъци. Но и това са половинчати мерки. Ако Телците наистина са уморени от чистене, това означава само едно: имат нужда от нов дом. Предпочитат да готвят, отколкото да шетат. Чистят първо в спалнята, където намират бонбони под възглавницата, остатъци от сандвичи под леглото, шоколад върху шкафа.

Близнаци

Предпочитат да се образоват

Тези дами не са родени да бъдат домакини. Не че презират домакинска работа – подреждат и чистят, дори по-често от веднъж на всеки шест месеца. Но не бива да им напомняте за това, ако не искате няколко адски чудовища да се изправят срещу вас. Те не са мърли, но ежедневието потиска природата на жената Близнаци, която непрекъснато търси начин за своето развитие. Предпочитат да отделят време за интелектуалното си развитие, вместо да се вихрят с парцал из къщи. Самото почистване на дома е като прелитане на птичка - не са склонни да посвещават твърде много време на подреждане и лъскане. Тъй като са интелектуална зодия, приоритетът им е да сложат в ред рафтовете на библиотеката. 

Рак

Организират партита

Героични домакини: не че всяка сутрин мият пода и събират семейството около вкусен гювеч, но като цяло домакинската им работа е на ниво. Приготвят домашни сладки, простират по два-три легена с дрехи, кърпите са перфектно избелени и изгладени. Склонни са да претрупват дома си с аксесоари и после им е трудно да почистват, а се оплакват от това. Те са топли и гостоприемни. Обичат партита и с удоволствие ги организират. Когато чистят, решени да се отърват от всички ненужни неща, пълнят кутията и я хвърлят в кофата за боклук. След десет минути започват да изваждат всичко от кошчето и прекарват остатъка от деня в слушане на сърцераздирателна музика и разглеждане на стари снимки.

Лъв

Възхитителни готвачки

Благодарение на темперамента и любовта си към изявата, те са способни буквално да преместват планини. Къщата им е образцов дворец, дори и да се окаже стандартен двустаен апартамент. Храната, приготвена от Лъвиците, често води до пристрастяване, защото е приготвена изключително по рецепти на световни готвачи, използвайки най-изисканите съставки. Те не допускат голям брой непознати в своите „имения“. Ако обаче имате късмета да бъдете поканени на вечеря, бъдете сигурни, че ще останете възхитени от това, което ще видите. Но зад тази фасада се крият дами, които смятат домакинството за много досадна работа и често предпочитат да делегират чистенето на някой друг.

Дева

Педантични чистофайници

Девите имат славата на най-добри домакини - идеални, маниакални дори. Не са просто перфекционистки, те са педантично-депресивни. Изпадат в такива фази, че не е изключено да ги видите да се опитват да почистят радиаторите с четка за зъби, а первазите на тавана с памучен тампон. В такъв момент предпочитат да не пускат никого в къщата. Те може да подлудят домакинството с любовта си да поставят нещата на точно определени места, да проверяват за прах и маниакално да почистват къщата от най-малката мръсотия с „убийствени химикали“. Пристъпите на чистота при Девите обаче се редуват с депресивно настроение. В тези моменти те са в състояние да не забележат мухъл в тиган с храна.

Везни

Забравят да напазаруват

Домакините Везни са в състояние да поддържат ред в къщата и дори ревностно да изтриват праха всеки ден или дори няколко пъти на ден. Нервността на тези домакини е напълно оправдана: в бързината да свършат всички домакински задължения, те може да изгубят от поглед планираните задачи. Не се въртят по цял ден около печката в приготвянето на прясна храна, не винаги имат време да изхвърлят боклука и дори забравят да напълнят хладилника. Те са усърдни, но донякъде некоординирани. Дамите Везни са майстор на бързото почистване и очароват с бърза храна и хубава музика. Много държат на хармонията и затова модерните завеси, задължително трябва да съвпадат с цвета на килима.

Скорпион

Медитират с парцал

Тези дами се нуждаят от почистване не само за да направят къщата удобна. Чудесни домакини са, но не им пречете по време на „състезанията“ с моп и куп парцали. Чистят, за да прочистят съзнанието и мислите си и се нуждаят от инструменти за борба с мръсотията, за да заемат ръцете им. Обичат да шетат из къщата веднага след като се събудят и изпият кафето си. За тях това е отлична медитация, която им позволява да дойдат на себе си и да обмислят стратегия за деня. Докато мият прозорците, забелязват партньора им да говори весело със съседа. Стратегически се позиционират до прозореца, за да подслушат, но се накланят твърде много и падат. С малко късмет само ще си изкълчат китката.

Стрелец

Не си дават много зор

Хитри са и може да поддържат къщата чиста, без да изразходват много енергия. Прекрасно знаят, че в живота има много интересни дейности, които са в пъти по-забавни от чистенето на килими и миенето на чинии. Те решават проблемите с килимите просто: няма такива. Може да се справят с миенето на чинии с помощта на модерните технологии. Дребните неща в къщата им може да се открият в най-закътаните ъгли. Те знаят, че в дома трябва да има ред, но никой не е казал, че нещата не могат да бъдат напъхани в просторни гардероби или под леглото. Чувстват се добре и в творчески хаос, но пък когато запретнат ръкави да шетат – сякаш правят основно пролетно почистване и вдигат всичко във въздуха.

Козирог

Разпределят отговорностите

Тези дами с право заслужават похвала. Те въртят домакинство, без никакво притеснение. Умеят да разпределят отговорностите за грижата за къщата между всички членове на семейството до такава степен, че това няма да изненада никого и няма да ги принуди да изоставят възложените им задължения. Дамите Козирог организират перфектно живота си, който работи като часовников механизъм. Човек може само да ги обвинява за това, че няма да „спасят вселената“ сами от натрупания боклук. Бъдете сигурни, че ще се включите в почистването, ако сте решили да ги посетите в неподходящо време. Държат всичко в дома им да е прибрано, защото разпръснатите вещи дразнят погледа им.

Водолей

Преструват се на подредени

На тези дами им е трудно да се преструват на добри домакини. Ако не намерите мръсотия в къщата им, ако видите много сготвена храна в хладилника, просто сте ги уцелили в такъв момент. Те не обичат домакинските задължения, които ги принуждават да се откажат от активния си живот. Обичат жилища с големи прозорци и светли помещения без врати. За тях чистотата на прозорците е приоритетна. Тъй като са запалени по екологията, сами си правят препарати за почистване с оцет, лимон и аромати. И докато чистят апартамента, им хрумва идеята за ремонт. Без да губят време започват да разнасят мебелите. В края на деня в дома им цари хаос - хладилникът е в банята, а леглото на терасата.

Риби

Въпрос на вдъхновение

Дамите Риби са убедени че перфектни домакини в природата просто не съществуват. Те искрено се грижат за семейството си, обграждайки съпруга и децата си с любов. Почистването за тях обаче е въпрос на вдъхновение и то, както обикновено, не идва по график няколко пъти седмично. Следователно в къщата на представителките на този знак често има творческа бъркотия, доста чинии за миене и боклук да изхвърляне. Рибите обичат и умеят да готвят, но отново вдъхновението си казва думата. Не очаквайте дамите Риби да ви предлагат всеки ден домашно приготвени печива и не се надявайте да получите пълноценно тристепенно хранене, ако те не се чувстват достатъчно енергични.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп