Какво пият най-влиятелните хора в света

Виното е на почит

Предприемачите създават собствени марки алкохолни напитки

Внимават да не прекаляват с количествата и се отпускат само в домашна обстановка

Силните на този свят също са хора и нищо човешко не им е чуждо. Монарси, президенти и милиардери имат свои собствени зависимости към храната и алкохола. Наскоро известен руски сайт реши да полюбопитства и да разкаже на заинтересованите читатели кои напитки са по вкуса на най-влиятелните хора в света.

Илон Мъск

Името на един от най-богатите хора на планетата, американски инженер и изобретател, е известно дори в най-отдалечените кътчета на света. И все пак: Илон Мъск мечтае да направи Марс подходящ за живот за земляните и като цяло да проправи път към космоса за всичко и всички, а наскоро представи на света новото си творение - чип за четене на мозъчна дейност.

Самият предприемач признава, че по-рано не е посягал към алкохола, но с придобиването на популярност Мъск все по-често е канен на партита, където обикновено пийва вино, водка и всякакви коктейли. Милиардерът предпочита калифорнийското каберне совиньон, а също така наскоро пусна собствена марка алкохол - Teslakilu, която подобно на текила е направена от синьо агаве.

Джеф Безос

Бащата на милиардера и главата на Amazon бил алкохолик, затова Джеф Безос решил да се отнесе към алкохола с подчертан хедонизъм. Бизнесменът особено се възхищава от винопроизводството: той е огорчен, че светът е изпълнен с безлично масово вино, което е загубило връзката си със земята.

В дома си Безос е оборудвал просторни изби, където се съхраняват ексклузивни напитки с история, а през 2017 г. той пусна собствена винена линия „Next“, която изразява характера на региона, в който се произвежда. Въпреки това милиардерът почти не пие и може да се наслаждава на една чаша вино или добро уиски цяла вечер, седнал с книга до камината.

Елизабет II

През април миналата година кралицата на Великобритания навърши 94 години. Нейната рецепта за дълголетие е органична здравословна храна, любимото й куче и ... четири алкохолни напитки на ден! Преди обяд, като аперитив, Елизабет II пие джин с френско подсилено вино dubonne, парче лимон и много лед - рецепта за Нейно Величество е измислена лично от кралския готвач Дарън Макгрейди.

За коктейлът се използва само и единствено джин от марката „Гордън“, който доставя продукти на кралския двор от 1925 година. По време на самия обяд идва ред на сухия джин и мартини, а в края на храненето кралицата изпива чаша вино с шоколад.

Нейно Величество завършва деня с чаша шампанско от една от осемте луксозни марки, одобрени за кралските изби. Кралската дама пие пенливо вино вече в леглото - за да спи по-добре.

Папа Франциск

Папа Франциск е един от най-нетипичните в историята на Италия. Той периодично се появява в скандали, призовава за легализация на хомосексуални бракове и, за разлика от предшествениците си, обича вино до такава степен, че италианците го наричат ​​почетен сомелиер на Ватикана.

Главата на католическата църква наследил страстта си към тази напитка от дядо си Франческо, който притежавал лозя в Пиемонт. Темата за виното много често се вмъква в речите на папата: например, той сравнява хората в напреднала възраст с добре отлежалото виното и вярва, че подобно на виното, отвореното и добро сърце се подобрява с възрастта. Папата признава, че далеч не е трезвеник, но винаги спазва определена мярка. Любовта му към виното не му пречи да се наслаждава и на немска бира по време на посещенията си в Германия.

Владимир Путин

Руският президент не пие често или поне не го прави публично. Още от службата си в ГДР той предпочита немската бира Radeberger Pilsner. И като цяло бирата е любимата му от алкохолните напитки. Обкръжението на Путин твърди, че президентът пие и вино, но не уточняват какво. Медведев също е известен любител на гроздовата напитка. Едно обаче е ясно - президентът на Русия не обича шампанско. А чашата в ръцете му е просто формалност при официални срещи и церемонии. Времената, когато Путин пиеше водка, отминаха. Владимир Владимирович на практика не пие силен алкохол сега. Всичко е ограничено до една чаша. Може би лекарите, които се грижат за здравето му, настояват за това.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл