Как агентите на ФБР щурмуваха Капитолия и Тръмп загуби от собствените си спецслужби (СНИМКИ)

ФБР и хората от кръга Обама-Сорос разбиха Тръмп със своята супер оперативна комбинация, наречена „Щурмът на Капитолия“

Всичко, което се случи с Тръмп по време на неговото президентство, за пореден път потвърди аксиомата, че в съвременния свят е невъзможно да се управлява една държава, ако нямаш пълен контрол над специалните служби.

Дълга, досадна и измислена процедура за импийчмънт (с акцент върху „рашъгейт“), в която ръководителите на ФБР изиграха главната роля. Хаосът и безредиците през лятото и есента на 2020 г., които ФБР отказа да ги блокира. Открита, нагла, масова изборна измама, на която ФБР не обърна внимание. И сега, като кулминация, - неприкрита организираща роля в щурма на Капитолия от агентите на ФБР.

Всички тези фактори показват, че Тръмп никога не е бил в състояние като президент да поеме контрола върху дейността на главната разузнавателна служба на своята страна.

Създаването на образ на екстремисти на привържениците на Тръмп

Защо можем да говорим с такава увереност за иницииращата роля на агентите на ФБР в атаката срещу сградата на Конгреса на САЩ? Ще оперираме само с факти. На 7 януари ВВС публикува статията „Ултрадесните бойци зад кадър: Кой разгроми Капитолия по време на утвърждаването на победата на Байдън“.

ВВС съобщава, че над 60 души са били арестувани във връзка с щурма на Капитолия. Търсенето на отговорните лица продължава. ФБР се обърна за помощ към гражданите (любопитното е, че през лятото и есента на 2020 г., когато Antifa и BLM унищожиха и опожариха американските градове, ФБР не отправяше подобни апели), а разследващите журналисти, включително и тези от Bellingcat (частна разследваща структура, която получи широка известност във връзка със събитията около Алексей Навални) и те анализираха снимки, видеоклипове и предавания на живо, в които самите протестиращи имаха участие в социалните мрежи.

Съдейки по първоначалните данни, провокаторите и техните куратори от ФБР направиха всичко, за да се види, че има пряка връзка между бунтовете и маргиналните движения в редиците на привържениците на Тръмп - включително и ултрадесните активисти, неонацистите и привържениците на теорията за конспирацията от Qanon.

На кадрите с протестиращите пред Капитолия и вътре в сградата журналистите и изследователите "идентифицираха" членове на редица националистически и крайнодесни групи, популярни в социалните мрежи. Много от прикритите провокатори носеха своите собствени символи.

По този начин един от поддръжниците на Тръмп, който нахлу в сградата, носеше знамето на Конфедерацията, което демократите в САЩ сега буквално ни заставят да се счита за символ на расизма.

Друг провокатор дойде в суичър с надпис Camp Auschwitz (Концлагер Аушвиц) на гърдите и Staff (персонал) на гърба с препратка към концлагера, в който нацистите избиха над милион евреи (нелепо е, разбира се, да се смята, че привържениците на Тръмп са опасни антисемити, след като самият Тръмп се смята за най-добрия приятел на Израел, особено след прехвърлянето на посолството на САЩ от Тел Авив в Йерусалим, а дъщеря му прие юдаизма заради религията на своя съпруг Къшнър).

В стола на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси бе заснет друг провокатор - жител на Арканзас на име Ричард Барнет. Washington Post намери неговите акаунти в социалните мрежи и се оказа, че той се нарича „бял националист“, снимал се е с огнестрелни оръжия и е разпространявал конспиративни теории за коронавируса.

Представител на Proud Boys (Горди момчета), ултрадясна групировка, която се бори с имигрантите, левите активисти и подкрепя Тръмп, също си направи селфи с цигара в уста в сградата на Капитолия.

Изследователите от Bellingcat разгледаха публикации във форумите на привържениците на Тръмп преди митинга в сряда и, разбира се, откриха нацистки символи и призиви към насилие. „През нощта ще станем свидетели на ужасно улично насилие“, предупреди автора от Bellingcat (знаейки, че неговите съучастници и провокатори, вече са получили такава задача).

Популярният в социалните мрежи привърженик на Тръмп и крайнодесен блогър Тим Джионет, известен като Baked Alaska (Изпечената Аляска), също излъчва на живо от сградата на американския парламент и то беше гледано от над 16 000 души - в коментарите те предлагаха да се обесят всички членове на Конгреса.

Един от забележителните участници в нападението над Капитолия беше мъж с грим, каска с рога и кожи върху голото му тяло.

Той беше разпознат като Джейк Анджели, който сам се нарича шамана от QAnon, конспиративна световна теория за задкулисието на педофилите-сатанисти. Той не е единственият - много от протестиращите бяха забелязани да носят символа „Q“.

Тази конспиративна теория е тясно свързана с подкрепата на Тръмп: нейните привърженици вярват, че президента се изправя срещу звездите и чиновниците, които контролират Холивуд и Вашингтон, участват в трафика с деца и искат да унищожат САЩ.

Защо уверено може да се каже, че хората от ФБР отговарят за провокаторите?

Още през 2008 г., като част от руската делегация, авторът на тези редове се запозна с организацията на работата за борба с екстремизма в САЩ. Тогава силно впечатление направи работата на така наречения „Южен център за правна защита на бедността'' (SPLC), разположен в Монтгомъри. Тази "социална организация", която е базирана в модерна сграда, защитена от експлозии с висока мощ с най-новите материали, наблюдава всички ултрадесни и ултралеви организации в САЩ. Към нея са прикрепени цели групи от ФБР, Министерството на вътрешната сигурност и полицейските служители. Според лидерите на SPLC техните агенти (всъщност са агенти на ФБР) работят във всички екстремистки организации без изключение, включително и в тяхното ръководство. Потоци от ежедневна информация се вливат в бази данни на SPLC, разположени в подземните етажи на сградата.

Очевидно е, че всички лица, „идентифицирани“ като „ултрадесни организатори на атаката срещу Капитолия са привърженици на Тръмп“, и отдавна са известни на ФБР и освен това са негови агенти. Освен това те са многофункционални агенти.

Вземете същия Джейк Анджели - един от лидерите на щурма на Капитолия, шамана на движението Q. Той също е „викинг" и ... активен участник в движението BLM (тези данни се съдържат в статията на Майк Адамс „Потвърден фалшив флаг: „Викинга", който щурмува сградата на Капитолия, е сниман преди това на митинг на BLM”, Natura News, 06.01.2020).

В същата статия на Адамс има и листовка, призоваваща членовете на Antifa да се представят като привърженици на Тръмп и активно да провокират насилие.

Инфилтрацията на агенти

Първите, които нахлуха в Капитолия, не са привържениците на Тръмп, а това са членове на терористичната организация Antifa (и точно така Тръмп поиска да се отнася към тази организация, започвайки от лятото на 2020 г.). Но ФБР открито игнорира неговите искания и не откри нито едно основание за нито едно дело срещу Antifa), съобщи Washington Times на 6 януари.

Анализаторите на изданието направиха този извод въз основа на данните от компании за разпознаване на лица, които използват алгоритми за изкуствен интелект върху масиви от големи данни: те сравниха масивите от лица - участници в протестите на Antifa през последната година с активни участници в щурма на Капитолия и идентифицираха много идентични лица.

Известни политици също стигат до тези изводи. Бившият губернатор на Аляска, и кандидат за президент на САЩ през 2008 г. Сара Пейлин заяви пред Fox News, че бунтовете, грабежите и стрелбата в Капитолия са организирани от членове на Antifa, маскирани като привърженици на Тръмп. (статия от Рийд Ричардсън „Сара Пейлин обвинява Antifa в нападението на тълпата срещу Капитолия“, MEDIA ITE, 06.01.2020)

Пример за многофункционален агент на ФБР е участникът в щурма на Капитолия Джон Съливан. Той е от Юта и е основател на „американското бунтовническо движение“, което има за цел „постигане на расова справедливост и реформа в полицията“. Той има богата история в левите протести в стил Antifa, като в същото време се идентифицира с BLM. През лятото на 2020 г. той беше арестуван в столицата на Юта, Солт Лейк Сити, за стрелба, която организира с членове на антифашистката коалиция (т.е. Antifa). Той беше с престъпника, който застреля шофьора, за да поздрави полицията. Но от затвора той беше освободен като „по чудо“ (очевидно в замяна на сътрудничество с ФБР) и на 6 януари, под прикритието на поддръжник на Тръмп, щурмува Капитолия. 

И тук, вниманието, беше насочено върху факта, че той е до привърженичката на Тръмп Ашли Бабит, която беше застреляна от полицията по време на нападението. Той засне нейната смърт и след това проникна в Капитолия през прозореца. Това е онзи вид „тръмпист“, който все още пази снимки и видеоклипове от участието си в митингите на BLM в Twitter.

Няма да има повече „непредаващия се“ Тръмп

ФБР и хората от кръга Обама-Сорос разбиха Тръмп със своята супер оперативна комбинация, наречена „Щурма на Капитолия“. Дотолкова, че "непредаващият се" Тръмп призна своето поражение на изборите и написа в туитър, че е "фокусиран върху осигуряването на плавен и подреден преход на властта". В същото време той осъди "чудовищната атака на Капитолия" и призова за "изцеление и помирение".

Те ограбиха, опозориха се и сега призовават „да живеем заедно“.
A Жокера се оказа неудачник.

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари