Как британците стигнаха върха на джендърното безумие

В английските училища момичетата вече избягват ползването на неутралните за пола тоалетни

Компанията Always се съгласи да премахне символа на Венера от опаковките с дамски превръзки

Производителят на дамските превръзки Always се съгласи да премахне „Огледалото на Венера“ от опаковката след оплаквания от общността на ЛГБТ. „Тези помещения могат да се използват от всеки, независимо от неговата джендърна идентичност или самоопределение“, се казва в съобщението на вратата на тоалетната на бара, в който се намирам в събота вечер. Това е за да увелича собствената си значимост. Имам избор, опции и това се отнася до това кой съм и какво искам да кажа на целия свят. И от моя милост - тази изключително важната личност, светът ще затаи дъх, чакайки да му обясня защо аз съм специална.

Въпреки, че не се чувствам толкова уверена в тази тоалетна, отговаряща на всички съвременни тенденции, защото в бара има само пияни хора, коридорът, където се намира тоалетната, е слабо осветен, а на опашката са се наредили само мъже. Затова изпитвам унижение, безпокойство и опасност.

Възможно е по-младите момичета да са свикнали с това усещане за уязвимост, което и аз изпитвах толкова силно в събота вечер. Точно като британските ученички, свикнали с тяхната неутрална по отношение на пола форма, и я носят по цял ден в училище - за да угодят на училищния правилник, но избягват ползването на неутралните за пола тоалетни.

И така те са първите, които се сблъскват с това в училище. Според доклад, публикуван по-рано този месец, все по-голям брой ученици се срамуват толкова много и се страхуват да споделят общите тоалетни с учениците от мъжки пол, така че изобщо пропускат да посещават тоалетната.

Британските брандове, междувременно свикнаха със заплахите. Компанията Procter & Gamble капитулира като една от първите, след като премахва рекламата на маргарина Flora от сайта Mumsnet (сайта, където всички родители споделят своя опит), след като бе обвинена, че техният „родителски“ сайт е трансфобски. Преди седмица пред транс общността се предаде и компанията Always, като се съгласи да премахне символа на Венера от опаковките с дамски превръзки, след като от ЛГБТ групите се оплакаха, че не всички, които имат менструация, се определят като жени.

Това би било почти смешно, след като вижте ни колко далеч стигнахме, щом победихме в борбата за собствените си хигиенични превръзки! и как постигнахме зашеметяваща капитулация след това. Но, ето нова изненада. Този път полицията бе принудена да съобщи в неделя, че заподозрените и осъдените изнасилвачи вече могат да се регистрират като жени при своя арест, ако те така решат да се идентифицират.

„Ще вземем под внимание всички подробности, които ще ни предостави човека, и ще ги обработим по съответния начин“, заявиха от полицията в Южен Йоркшир. В същото време полицията от долината на Темза се съгласи, че в ситуация, в която е докаран изнасилвача - „човек от мъжки пол, който идентифицира себе си като жена“, той трябва да бъде „регистриран като жена в нашата система“.

Разбирам. Но каква е разликата, щом съгласно юридическото определение под изнасилване се подразбира несъгласувано проникване на пениса, а след като отричате съществуването на този пенис, вие така отричате и съществуването на оръжието, извършило престъплението. Каква разлика има в това, както отбеляза директорът на „Честна игра за жените“ (Fair Play for Women) Никола Уилямс, ако „на изнасилената жена u стане обидно да узнае, че съгласно записите на полицията е нападната от жена“. Изглежда, че стигнахме твърде далеч от здравия разум и логиката.

Винаги съм твърдяла, че децата са най-големите жертви на тази джендърна странност и съм избягвала прекалено внимателно да обсъждам как това се отразява на жените. Защото... феминистките толкова дълго време бяха тези, които страдат най-много от всички, така че аз започнах да се държа като родител, който непрекъснато се опитва да се въздържи от заяждане. И понеже Джейн Харви от „Радио 4“ се опита да хвърли светлина върху известната феминистка транс вражда като проведе серия от дебати миналата година, но и двете страни се представиха толкова зле, че ги изхвърлих от главата си.

Но тук става дума за нападение срещу жени. И не мисля, че водещата активистка феминистка Джули Биндел преувеличава, след като неотдавна каза: „Сега ние се движим към пълната ликвидация на женската биология“. И тук не става въпрос за феминистки, активистки или социолози с техния умишлено недостъпен жаргон, който предпочитат да използват в публичните си битки. Нито пък за онези, които претендират за менструация с всичките нейни атрибути.

Говорим за крехки млади момичета, които все още се борят със собствените си променящи се тела, но са принудени да влизат в нелепа интимност с момчетата. Говорим за транссексуалните атлетки като Рейчъл Маккинън, която втора поредна година печели световния шампионат по колоездене, убивайки женския спорт.

Става дума и за поредицата от бъдещи престъпления, нападения и заплахи, които със сигурност ще се случат, преди някой да осъзнае, че да имаш мно-оого пияни мъже и жени, използващи едни и същи тоалетни в барове и клубове, не е съвсем добра идея. Става дума и за изнасилвачите, пред които полицията направо капитулира, докато техните жертви са подложени на присмех. Става дума и за това: когато достигнем върха на джендърното безумие, ще получим ли знак? Моля те, Боже, дай ни този знак.

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле