Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

US президентът даде Голан на Израел Израелските ВВС бомбардираха цели в Ивицата Газа

Израел започна да нанася удари в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел

Как да преминем към нормално хранене след коледните пости

Преминаването към нормално хранене след 40-дневните коледни пости трябва да се извърши с по-голяма информираност.

Това каза проф. д-р Донка Байкова, специалист по хранене и диететика и ръководител на катедра „Превантивна медицина” във Факултета по Обществено здраве на Медицински университет – София, пред „Фокус“.

„Няма да мислим за здравословно хранене, за диетични ограничения, но с по-голяма доза здравна култура ще разпределим постепенно любимите храни, които са били изключени за 40 дни от менюто ни“, посочи проф. Байкова.

Тя препоръча на закуска да се консумира млечен продукт, а месото да бъде оставяно за обяд.

„На вечеря да оставим нещо леко, защото обикновено обядът е тържествен на първия коледен ден. Ние до късно стоим на трапезата с членовете на любимото ни семейство или приятелския кръг, затова вечерята може да бъде лека – евентуално някаква салата от сезонни зеленчуци, с добавка на лесносмилаема риба“, посъветва специалистът.

Коледният кейк или щолен и сладките ще ги консумираме с чаша чаена напитка или кафе в 10.00 или в 16.00 часа, каза още проф. Байкова.

Тя обясни, че по този начин ще се разпределят онези видове храни от животински произход, които не са консумирали по време на поста – мляко, млечни продукти, месо, риба и яйца.

„Яйцата, разбира се, в този период ще ги включим и ще ги приемем под формата на традиционна баница или коледни сладки“, уточни проф. Байкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.