Как Дядо Коледа стана Транс Санта и изпълнява желанията на деца за смяна на пола

 

Активистите на ЛГБТ в САЩ определиха новите стандарти в своята пропагандна кампания

По време на коледните и новогодишни празници активистите на ЛГБТ в САЩ определиха новите стандарти в своята пропагандна кампания за вербуването на американските деца и тийнейджъри. Отсега нататък познатият Санта Клаус ще се нарича в тяхната версия „Tранс Санта“. И основната му задача е да вдъхнови децата, че те могат да променят своя пол с помощта на рисковани медицински процедури.

Възникналата в САЩ, организация Транс Санта извършва истинска коледна специална операция в социалните мрежи. Като част от това събитие децата, които се смятат за транссексуални или са с небинарни полови идентичности, пишат писма до трансджендърния Санта Клаус и получават подаръци, някои от които директно насърчават намерението им да си променят биологичния си пол.

Към днешния ден има над 82 000 посетители на страницата на организацията в Instagram, а над 900 деца и младежи вече са публикували своите съобщения в Транс Санта. Тези, които се интересуват от изпълнението на техните желания, могат да изпращат подаръци, като използват услугата за електронна търговия на Amazon или разносните търговци от Target. Както можете да видите, бизнес акулите няма да пропуснат да се напечелят от вълната на модната и „прогресивна“ тема. Американската преса говори положително за новата ЛГБТ инициатива: CNN, СBS News и NBC News хвалят организаторите на Транс Санта, че "разпространяват празничното настроение и помагат на най-уязвимите".

Транс Санта е измислена от известната американска актриса и модел Инди Мур, която се идентифицира като небинарен трансджендър и използва неутрални по пол местоимения „те/то“. 25-годишната звезда на сериала ''Поза'' стана широко известна не само с успехите си във филмовата индустрия, но и с редица изявления, например, когато на страницата си в Twitter сподели откровението си: „Ако жената има пенис, нейният пенис е биологичен женски пенис“ …

Сред основателите на Транс Санта е юристът на ''Американския съюз за защита на граждански свободи'' (AСЗГС) Чейз Странджио, който това лято стартира мащабна кампания за забрана на публикуването на книгата на консервативната авторка Елизабет Шрайер: ''Необратимата вреда: трансджендърната лудост съблазнява нашите дъщери''. Книгата си Шрайер дава шокиращи примери за това как агресивната онлайн пропаганда на „трансджендърните ценности“ раздрусаха психиката на американските и британските тийнейджърки, сред които броят на операциите за смяна на пола са се увеличили драстично през последните години.

„Нямам камина в Бронкс, за да може Санта Клаус да мине през нея и да оставя подаръците, нямах такава и в приемното си семейство, но сега имам общност от съмишленици. Моите приятели и аз искаме да сме сигурни, че транссексуалните деца тази година сами могат да почувстват коледното чудо и подарък за този свят. Приемането и любовта са това, което всички заслужаваме тази година“, каза Инди Мур във видео обращение. Това не е първият път, когато звездата използва социалните мрежи, за да помогне на хората, нуждаещи се от ЛГБТ общността. Преди това тя помагаше на чернокожите транссексуални жени, а също така бе събрала $20 000 за закупуване на храна и наеми на жилища за 400 чернокожи ЛГБТ.

Инициативата Транс Санта се поддържа и от звездата на ''Хората X'' и сериала „Академия Ъмбрела'' Елиът Пейдж, известна преди това като актрисата Елън Пейдж. На 1 декември бившата лесбийка актриса обяви, че сега се смята за транссексуална. Netflix одобри изцяло трансформацията на една от звездите си от сериала в трансджендър, заявявайки, че се гордее с „нашия супергерой“. Страницата беше подкрепена от нейните партньори във филми и телевизионни сериали, както и от холивудската знаменитост Шарън Стоун, която пожела на новопоявилия се трансджендър „безопасен жизнен път, изпълнен с любов и радост“.

Някои членове на американската ЛГБТ общност наистина имат очевидни житейски проблеми. Благотворителната организация True Colors United изчислява, че ЛГБТ младежта съставлява 40% от младите бездомници в САЩ, въпреки че те са 7% от всички американски младежи. Според доклад на Националния център за трансджендърна равнопоставеност (Вашингтон), през 2015 г. 92% от трансджендърите, са се опитали да се самоубият, и са го направили преди 25-годишна възраст.

Никой няма право да лишава бездомните от празника или младите хора, смятащи се за ЛГБТ, от топъл пуловер, баскетболна топка или играчка. Но какво да кажем за 13-годишните момичета от доста проспериращи семейства, които гледат на „вдъхновяващите“ примери от звездите, и се определят като „транс-полу-момче“ (оригинален обрат на съзнанието, нали?) и пишат писма до Транс Санта с искане на подарък? В отговор „благодетелите“ им дават мъжко бельо, еластични бинтове, за да спрат растежа на гърдите си, а в случая на тийнейджърки - и продукти за грижа за женската коса. Естествено, всичко това се случва без разрешението на родителите, които дори не подозират, че децата им намират цяла общност в социалните мрежи, която подкрепя и насърчава новооткритата им идентичност.

Консервативните автори посочват, че опасността от Транс Санта и подобни кампании в социалните медии е, че те се фокусират върху малките деца. Например, едно 11-годишно момче, което пише с молба да му се помогне да открие истинската си самоличност, вече е получило $860 в подарени карти. Добре, би било ако това е преждевременен развит хулиган, решил да спечели допълнителни пари в атмосферата на „приемане и любов“, но какво ще стане, ако не е?

Докато хора като Елизабет Шрайер са тормозени в социалните медии за трансфобия, американските училища учат децата, че могат да бъдат от какъвто си пол искат. Естествено, в същото време терминът цисджендър, означаващ хора, чиято полова идентичност съвпада с биологичния им пол, остава единствената опция, за която образованието мълчи. В Транс Санта буквално бомбардират децата с подаръци, които се оплакват, че безчувствените им родители не приемат новата им идентичност. Например 16-годишно момиче поиска бинтове за гърдите си, плувки и боксерки, и това й беше доставено.

В книгата на Шрайер е описано подробно за опасностите от превръзките на гръдния кош, водещи до фрактури и натъртвания на ребрата, болки в гърба, деформация на гръдната тъкан, задух и колапс на белите дробове. В интервю за New York Times д-р Джон Стивър, който се занимава със  здравните проблеми на транссексуалните, каза, че след превръзките повечето от пациентите му преминават към тестостерон, мастектомия и фалос пластика. Според Стивър 95% от подопечните му използват хормони, характерни за противоположния биологичен пол. Транс Санта е най-новият пример за това как активните смели строители от Новия свят използват Интернет, за да убедят децата и юношите, че телата им са грешни и трябва да бъдат коригирани с инвазивна хирургия и лекарства, променящи живота им.

В тази картина на света няма място за техните родители. Например, неотдавна съд в Канада постанови, че 14-годишно момиче може да приема инжекции с тестостерон без съгласието на баща си.

Чрез YouTube американския тийнейджър се обърна с думи и обясни какво мисли за новопридобитата си полова идентичност и как с помощта на Транс Санта получава материална и емоционална подкрепа за промяна на своето тяло, докато неговите родители са изгубили правото си на глас в този процес.

По един или друг начин, здравето на много юноши, които са се поддали на пропагандата на Транс Санта, ще страда поради дългосрочните ефекти на пубертетните блокери, загуба на фертилност, намалена костна плътност, повишен риск от образуване на кръвни съсиреци, други необратими физически промени и общо влошаване на психичното здраве, което води до депресия и самоубийство.

Действителните празници на Коледа и Нова година нямат нищо общо с кампания за убеждаване на децата, че те са от противоположния пол. А използването на фигурата на Санта Клаус, запечатана в културния код на почти всяко дете на планетата, е нова дума в трансджендърната мания, която обхвана света.

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения