Календарът по-тежък за „Ливърпул“

„Ливърпул“ с по-тежък календар от „Барселона“ преди битките между двата тима на полуфиналите в Шампионската лига. Първия мач е на „Камп Ноу“ на 30 април, а реваншът на „Анфийлд“ е на 7 май. Преди това обаче отборите имат двубои в първенствата на своите страни.

Каталунският колос води с 9 точки пред втория в класирането „Атлетико“. А до края на шампионата остават 6 кръга. Лионел Меси и компания се нуждаят от 3 победи, за да узаконят титлата си. Авансът означава, че отборът на Ернесто Валверде може да си позволи да сбърка в някоя от предстоящите срещи, за да запази ключовите си играчи свежи за двубоите с „мърсисайдци“. „Барселона“ има 3 мача до първия сблъсък с „Ливърпул“. Домакинства на „Реал Сосиедад“ и „Леванте“, както с гостуване на „Алавес“. Преди реванша на „Анфийлд“ каталунците срещат „Селта“ далеч от дома.

Ситуацията за тима на Юрген Клоп е по-различна, въпреки че ще играе среща по-малко преди първия двубой с „Барселона“. „Ливърпул“ води във Висшата лига с 2 точки пред „Манчестър Сити“, но има и мач повече. „Мърсисайдци“ могат да станат шампиони, само ако спечелят всички срещи до края, но и да чакат грешка на „гражданите“. Това означава, че не може и да става дума за отпускане, ако на „Анфийлд“ искат да спечелят първа титла от 1990 година насам. На отбора предстои гостуване на „Кардиф“ и домакинство на „Хъдърсфийлд“ преди първия полуфинал с „Барселона“. След това тимът на Клоп среща далеч от дома „Нюкасъл“ преди да приеме каталунския гранд на своя стадион в мач реванш.

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп не скри радостта си от класирането на водения от него тим за полуфиналите в Шампионската лига. Следващият съперник на „мърсисайдци“ ще е „Барселона“ - отбор, срещу който наставникът никога не се е изправял в треньорската си кариера.

"Ако не броим контролите за първи път ще се срещна с тях – каза Клоп. - С нетърпение чакам двата мача“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят