Калоян Паргов: ГЕРБ капитулираха пред аргументите на разума при избора на и.д. кмет на „Младост“

Днес ГЕРБ капитулираха пред аргументите на разума. Столичният общински съвет взе отговорно решение. Това каза лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов след избора на арх. Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“, съобщиха от БСП.

Паргов изрази благодарност към тази част от общинските съветници, които са гласували водени от разбирането, че компетентността и експертността трябва да са определящи при избора на временен кмет на „Младост“ и са преценили двамата кандидати според техните представяния. „Станахме свидетели и на радушната подкрепа, която получи арх. Русев от работещи в администрацията на района, отбеляза Калоян Паргов - За нас от БСП най-важното и водещото е да се нормализира работата на районната администрация, която обслужва над 120 000 жители“.

„ГЕРБ осъзнаха колко е несъстоятелно да бъдат водени от тънки политически сметки и да оставят „Младост“ на произвола на съдбата. С идеята да накарат хората да осъзнаят каква грешка са направили, избирайки госпожа Иванчева. Но това не е отговорно политическо поведение“, категоричен е лидерът на БСП – София.

„Пасивността, която прояви госпожа Фандъкова е типична за нейния стил на работа. Тя е на принципа „Каквото реши СОС, аз съм „за“. Считам, че София има нужда от по-различен кмет и се надявам догодина да го получи“, заяви Калоян Паргов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика