Калоян Паргов, лидер на БСП-София, пред "Труд": Злобата ще съсипе БСП

Снимка: Юлиан Тодоров

Злобата и омразата ще съсипе БСП. Това каза пред "Труд" председателят на БСП-София Калоян Паргов пред варненски социалисти, които търпеливо цял ден стояха пред централата на БСП, но не бяха допуснати на заседанието на Националния съвет.

"Опасно за БСП е да няма диалог", допълни Паргов. По същото време вътре говореше лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов.

"Ръководството на БСП подмени листата за общински съветници за Варна, без да се съобрази с нашите номинации", заявиха пред Паргов недоволните от Корнелия Нинова и Кирил Добрев. "Необходим е диалог, но вътре в партията", отговори им Паргов.

Пленумът в неделя започна с кворум от 115 души, а на заседанието присъстваха кметове от партията и общински съветници. Проектът на дневен ред целеше да не се даде думата на вътрешната опозиция, недоволстваха участници в заседанието.

След като Добрев представи политически анализ и оценката на ръководството за резултатите от местните избори, думата взе и проф. Румен Гечев, който обяви алтернативния Бюджет 2020. За да се отклони вниманието от исканията за оставка на Нинова, ръководството на „Позитано“ 20 се обяви за провеждане на пълен цикъл отчети и избори в БСП, които да стартират още през декември месец, негодуваха социалисти.

Както „Труд“ вече съобщи, мандатът на 49-тия конгрес на БСП, който е най-висшият форум на партията, изтича в началото на месец май идната година.

Към момента пленумът все още не е приключил, но нагласите са, че партията ще мине на вариант пълен цикъл отчет и избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика