Камери в кафенетата също заснели предаването на подкупа

Разследващите са иззели записите от всички камери в заведенията, в които във вторник са се срещнали кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова, посредникът и бивш кмет на района Петко Дюлгеров и бизнесменът, предал 26 000 евро подкуп.

Въпреки че записите не са правени по реда на НПК, те ще бъдат изследвани, за да се види как е станало предаването на парите.

Първоначалното място на срещата било известно заведение на ул. „Г. Раковски“, но впоследствие то било сменено с кафене на ъгъла на ул. „Раковски“ и ул. „Гурко“. Там отишъл само посредникът и взел парите от строителния предприемач. После Дюлгеров се видял с Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова в градинката на „Кристал“, където им предал сумата. За себе си отделил 14 000 евро, или 20%. Същият процент комисионна щял да вземе и от бизнесмена.

Част от тези срещи са били заснети от камерите в заведенията и ще дадат допълнителна яснота за действията на Иванчева, Петрова и Дюлгеров.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. А са де публично място с камери. Не носеха ли табели като на летищата от посрещачи „Нося подкупа“ и „Чакам подкупа“. Бе що направо не си направиха явката в някое районно, сума пари за бензин на колите щяха да спестят

  2. Е нали имаха железни СРС-та.Сега чакат камерите от кафето.Някой лъже яко.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.