Камерна опера- Благоевград с пореден концерт на голямата сцена

Камерна опера - Благоевград ще представи концерт „Вино, любов и музика“. Музикалното събитие ще се проведе на 12 февруари 2019 година в залата на Градска художествена галерия - Благоевград от 18.00 часа. Солисти в спектакъла са Ива Любомирова- флейта и Недялко Недялков-кавал. В програмата са включени, Йохан С. Бах, А, Вивалди, Г. Андреев, Доплер, Пиацола и други, съобщиха от общината

Ива Любомирова започва да свири на флейта на 7 годишна възраст. Нейният дебют като солист е на 14 годишна възраст с Оркестъра на БНР. Международната й кариера започва същата година с рецитал в Белград, Сърбия. В следващите години Ива Любомирова се утвърждава като един от най-изтъкнатите млади таланти на българската класическа музика, спечелвайки множество награди от национални и международни конкурси.

Недялко Недялков е роден през 1970г. в гр. Хасково в семейство на потомствени народни музиканти. Интересът му към музиката се проявява още от ранна детска възраст. От януари 1996г. той е в редиците на Оркестъра за народна музика към БНР. Отличен е с множество награди - Награда Грами за участие в проекта "Династия Борджия" на Жорди Савал през 2011г. Той е ярък представител на новото поколение български кавалджии,отворени към световната музикална култура.

Коментари

Задължително поле