Карабинери помагат на възрастна двойка по сигнал за престъпление; готвят им паста и мият чинии

Служители на реда се притекли на помощ на възрастна двойка в Рим, които след дългогодишен брак започнали да се карат. За тях полицията наложила мярка макарони със сирене и човешка доброта, разказва „Дейли мейл“.

Съседи на 89-годишната Йоле и 94-годишния Микеле чули, че от апартамента на старата двойка се носят крясъци и плач. Извикали полицията, защото решили, че в дома на двамата е станало престъпление.

Оказало се, че женените от 70 години Микеле и Йоле просто били самотни. Двойката обяснила на полицията, че след като гледали новините по телевизията за бедни деца и атаките по света, Йоре избухнала в сълзи и пренесла негативните емоции върху съпруга си.

Не е лесен живот. Особено ако градът е празен и съседите са на ваканция. Понякога самотата се претопява в сълзи. Понякога е като лятна буря. Идва неочаквано и изведнъж“, написала местната полиция в социалните мрежи.

Трима добросърдечни полицаи – Алесандро, Ернесто и Мирко, решили да развеселят двойката и да им сготви вечеря.

Малко човешка топлина ще възстанови мира за Йоле и Микеле“, написали още от полицията.

Те поискаха разрешение да отидат до кухнята, да направят скромна вечеря. Купа с паста с масло и сирене. Нищо специално. Но със скъпоценна съставка – човечност. Йоле и Микеле се обичат, но когато сърцето се чувства самотно, може да загубят надежда“, разказват в социалните мрежи от полицията.

Коментари

Задължително поле