Каракачанов: Ако сега се наложи, ще прибера в МО обвинените от Турция български граничари, за да бъдат защитени

Снимка: Архив

"Изразявам пълна подкрепа за граничните полицаи Михаил Цонков, Николай Костов, Живко Петков и Николай Петков. В началото на 2017 г. те са обвинени от турския наказателен съд, че на 17 април 2008 г., когато турска лодка навлиза в българските териториални води, при опит за арест прострелват един от рибарите-бракониери", написа вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във фейсбук.

"Всички достойни българи, които с оръжие в ръка изпълняват и са изпълнявали своя дълг в защита на границите на България, имат моята безусловна подкрепа. Още миналата година, когато Турция поиска екстрадицията им, заявих, че няма да допусна българите да бъдат предадени на турския съд", припомня Каракачанов.

"Ако сега се наложи, ще ги прибера в Министерство на отбраната, за да бъдат защитени. Ще направя всичко по силите си, за да не бъдат предадени на чужда държава. Тези български мъже заслужават награда, защото са изпълнявали своя служебен дълг, защитавайки границата на Родината", заявява министърът.

Коментари

Задължително поле