Караянчева приема Таяни

Лиляна Павлова ще придружава председателя на ЕП

Председателят на 44-о народно събрание Цвета Караянчева ще разговаря на четири очи с председателят на Европарламента Антонио Таяни днес. Точно визитата на шефа на европейските депутати е първата международна такава, откакто в петък Караянчева положи клетва след подадената оставка от съпартиеца й Димитър Главчев. Антонио Таяни и Цвета Караянчева ще обсъдят предстоящото начало на Българското председателство на Съвета на ЕС. Малко по-късно председателят на Европейския парламент ще направи обръщение към народните представители по време на извънредното заседание на парламента от 14,45 часа.

В програмата на визитата на Антонио Таяни по-рано през деня е предвиден и разговор с премиера Бойко Борисов. Двамата ще коментират ключови теми за бъдещето на Европа, както и европейската перспектива и свързаността на държавите от Западните Балкани.

След разговора между министър-председателя и председателя на ЕП ще се състои среща между членовете на правителството и делегацията, водена от Антонио Таяни. Работното посещение на Антонио Таяни в София е традиционно за всяко ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз.

В делегацията на Таяни са и председателите на 8-те политически групи в европарламента, както и Диего Канга Фано, началник на кабинета на председателя на ЕП, и Клаус Веле, генерален секретар на Европейския парламент.

Министърът на европредседателството ни Лиляна Павлова ще придружава председателя на Европейския парламент Антонио Таяни по време на всички срещи, планирани в програмата му у нас. Таяни ще има двустранна среща и с президента Румен Радев.

По-късно след обяд Антонио Таяни ще участва в дебат с млади хора на тема “Гласът на младите: Каква Европа искаме?”, който ще се проведе в зала 272 на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България