Карл Лагерфелд оставя милиони на котката си

Другият наследник е кръщелникът му Хъдсън Крьониг

Бялата бирманска пухкавелка Шупет е сред най-богатите животни в света

Завещанието на дизайнера Карл Лагерфелд все още не е отворено, но вече плъзнаха слухове, че е оставил огромна част от наследството си, възлизащо на 200 млн. долара, на котката си Шупет.

Шупет е 8-годишна бяла бирманска котка, която Лагерфелд “откраднал” през 2011 г. от модела Батист Джиабикони. Младият Джиабикони помолил Лагерфелд да се грижи за малкото пухкаво коте, по време на двуседмично отсъствие. Когато се върнал, Лагерфелд обявил, че Шупет вече е негова.

Шупет живее охолен живот, храни се на масата от сребърни съдове с черен хайвер, лангусти, пушена сьомга и други изтънчени ястия. Тя почти не се е отделяла от Кайзера - както го наричат в модната индустрия. Лети с него в първа класа на самолетите, той я рисува, целият моден елит я познава. Шупет е култова фигура в модата - тя има над 170 000 последователи в инстаграм. Присъства на фотосесии и самата тя се снима в рекламната кампания на немски производител на коли с “татко си” Лагерфелд, на нея е посветена японска козметична линия и книга, озаглавена “Шупет: живот във висшето общество”, в която синеоката писана участва във фотосесии с Линда Еванджелиста и Летисия Каста. В книгата има рецепти на любимите й ястия, приготвени от едни от най-скъпите парижки ресторанти.

С рекламите и книгата котката вече си е “заработила” завидно състояние. Преди две години Лагерфелд обяви пред медиите, че “Шупет е много богато момиче и си има състояние, възлизащо на три милиона евро минимум”. Той я обожава и я сравнява с Грета Гарбо. Твърди, че съжалява само, че няма начин да се ожени за любимката си. “Шупет е като човек, но има преимуществото, че не говори.” Единствените реклами, в които дизайнерът не позволява на Шупет да участва, са тези за котешки храни. “Това й е под нивото”, казва гордият “родител”.

Основният претендент на котката за състоянието на Карл Лагерфелд е любимият му кръщелник Хъдсън Крьониг - 10-годишният син на американския модел Брад Крьониг. Хъдсън е дете модел и често участва в ревютата на “Шанел”, заедно с брат си Джеймисън. Обикновено в края на ревюто Кайзера се появява за аплаузите с малкия Хъдсън за ръка.

Карл Лагерфелд почина във вторник след кратко боледуване на 85-годишна възраст. Той толкова ценеше котката Шупет, че беше решил, ако тя почине преди него, да бъде кремирана и прахът й да бъде смесен с неговия и с този на покойната му майка. Но според френските закони той няма право да остави милионите си на котка. “Няма проблем - беше казал Лагерфелд пред репортери приживе, - аз все пак не съм французин,” намеквайки че може би се е погрижил парите да бъдат оставени на тръст.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл