КАТ маха знака пред камерите от днес

Засилени проверки по пътищата към границите през уикенда

Дебнат за неплатени глоби и пътниците в колите

Знаците Е 24, които предупреждават шофьорите, че КАТ засича и снима автомобилите с превишена скорост, от днес ще бъдат махнати. Това съобщиха от полицията, след като от 8 юли влизат в сила последните промени в Закона за движение по пътищата.

От вчера до 15 септември действат и нови ограничения за камиони с тегло над 12 тона.

През уикенда и в двете посоки по пътищата към граничните пунктове катаджиите започват проверки за неплатени глоби и на водача и на пътниците.

За проба между 10 и 12 часа в четвъртък патрули са спирали на пътя между Сливница и пункта Калотина. За 2 часа били проверени 31 автомобила и 44 души – шофьори и пътници.

Връчени са 10 електронни фиша за превишена скорост, шест от които - на един нарушител. Общата им стойност е 1300 лева. Хванати са две коли без винетки, чиито водачи са глобени с по 300 лв.

От КАТ напомниха, че за получените вчера електронни фишове срокът за обжалване, деклариране или доброволно заплащане със 70% отстъпка, е 14 - дневен. Ако собственикът на автомобила твърди, че не е карал в деня и часа, когато и сниман, той трябва да посочи данните на шофьора нарушител.

Коментари

Задължително поле