Кери към Тръмп: Подайте оставка

Спирането на работата на правителството било срамно

Не изключва да участва във вота през 2020 г.

Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери (75 г.) смята, че президентът Доналд Тръмп трябва да се оттегли от поста и не изключва самият той да се кандидатира за US държавен глава.

В интервю за Си Ен Ен на въпрос какво би казал на Тръмп при среща с него Кери отвърна “Подайте си оставката”. Една от критиките на бившия US дипломат №1 (при Барак Обама) към президента е за частичното спиране на работата на правителството на САЩ, което той нарече “срамно”. Блокадата, която трае вече рекордните 33 дни, бе предизвикана от противопоставянето между конгресмените демократи и Тръмп по въпроса за финансирането в размер на 5,7 млрд. долара на оградата по границата с Мексико.

“Вече заявих публично, че не отхвърлям тази възможност, но в момента не планирам кампания” - така Кери отговори на въпрос дали възнамерява да участва в президентските избори през 2020 г.

Той е участвал в такава битка - през 2004 г. бе кандидат на Демократическата партия за US държавен глава, но бе надвит от републиканеца Джордж Буш-младши, който тогава спечели втори мандат в Белия дом.

Досега официално са обявени три кандидатури на демократите за вота през 2020 г., като и трите са на жени, в момента сенаторки - Кирстен Джилибранд, Елизабет Уорън и Камала Харис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка