Кешеру до Азар и пред Кейн

Клаудио Кешеру, играч на "Лудогорец", се нареди до искания от "Реал" (Мадрид) Еден Азар, играч на "Челси", в листата на голмайсторите в европейските квалификации след първите срещи. Румънският нападател блесна с две попадения и асистенция при успеха над Фарьорските о-ви с 4:1. Кешеру се разписа и срещу Швеция при загубата на неговия тим с 1:2 няколко дни по-рано. С три попадения таранът на българския шампион дели втората позиция при стрелците в квалификациите. Там освен Азар е холандецът Менфис Депай и руснакът Денис Черишев. Първи е Рахийм Стърлинг от Англия с Еран Захави от Израел с по 4 опънати мрежи. Голмайсторът от последното световно първенство Хари Кейн пък има попадение по-малко от Кешеру.

"Ако преди време някой ми беше казал, че ще вкарам толкова, нямаше да му повярвам - каза играчът на "Лудогорец". - Още ни е яд, че загубихме от Швеция на старта на квалификациите. Те са големи късметлии, че са втори в класирането, но нищо не се знае".

Кешеру добави, че е доволен от конкуренцията в националния отбор. А в мача срещу Фарьорските о-ви титуляри за Румъния играха още двама от „Лудогорец“. Става въпрос за Козмин Моци и Драгош Григоре, изкарали си жълти картони.

И друг мач от група "F" имаше българска следа. Бившият нападател на "Литекс" Бьорн Йонсен отбеляза гол за Норвегия при драматичното 3:3 с Швеция.

Фаворитът в групата Испания пък победи Малта само с 2:0, след попадения на Алваро Мората.

Снимка: FRF

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят