Кипър е наша национална кауза, заяви Ердоган

„Кипър е наша национална кауза“, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган при първото си посещение в рамките на новия си президентски мандат в Северен Кипър, предава Anadolu Agency.

Турция никога няма да изостави кипърските турци да станат жертви на застой, каза във вторник турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

На съвместна пресконференция с лидера на Северен Кипър Мустафа Акънджъ по време на посещението си в северната част на острова Ердоган каза: "Никога няма да позволим на кипърските турци да станат малцинства в кипърската гръцка държава". "Кипър е нашата национална кауза. Нашата цел е да намерим справедливо и трайно решение за Кипър ", добави той.

Ердоган също така каза, че Турция има за цел да удвои националния доход на глава от населението на Северен Кипър, като го превърне в привлекателен център за инвестиции в Източното Средиземноморие.

Пътуването на Ердоган в Северен Кипър е второто му държавно посещение след встъпването му в длъжност от понеделник, продължавайки традицията на турските лидери, които първо посещават Азербайджан и след това Северен Кипър.

Коментари

Задължително поле